Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Vulcanus: lær japansk teknologi på første hånd

A picture
© fotolia.com - luchshen
Vil du gerne i praktik i en industrivirksomhed i den opgående sols rige? Find ud af, om du kan komme i betragtning til programmet Vulcanus i Japan!

I 1997 oprettede EU-Japan Centre for Industrial Cooperation programmet Vulcanus i Japan, som tilbyder EU-studerende praktikophold i industrivirksomheder. Opholdet består af en uges seminar om Japan, fire måneders intensivt japanskkursus og otte måneders praktik i en japansk virksomhed.

 

Kan du søge?

For at komme i betragtning skal du være borger i et EU-land og i gang med mindst 3. studieår i en uddannelse til ingeniør eller anden naturvidenskabelig grad på et universitet i EU. Emneområderne kan være datalogi, ingeniørvidenskab, maskinindustri, kemi, elektronik, bioteknologi, elektroteknik, fysik, telekommunikation, information, nuklear teknologi, bygge- og anlægsteknik, metalmaterialer, keramikteknik, produktionssystemer m.m.

Programmet starter i september og slutter i august året efter. Målet er at forbedre og stimulere industrielt samarbejde og bedre gensidig forståelse mellem Japan og EU. Hvis du er forpligtet til at tilbringe et år i udlandet, kan Vulcanus anerkendes som en del af dit studieforløb eller som et sabbatår.

 

Hvordan søger man?

Du skal bare indsende din ansøgning og vente på at blive udvalgt! Du bliver vurderet på grundlag af dit akademiske arbejde, anbefalinger fra dine lærere, dine engelskkundskaber, din motivation, din holdning til forbindelserne mellem EU og Japan og din evne til at tilpasse dig en anden kultur.

 

Finansiering

Hvis du er bekymret for, om ud har råd til at være med, er der hjælp at hente. Programmet er finansieret af EU-Japan Centre for Industrial Cooperation og de japanske værtsvirksomheder. Du får et tilskud på 2 000 000 yen til at dække dine rejseudgifter. Sprogkurset og seminaret er gratis, og du får et sted at bo under hele forløbet.