Întreprinderi
Ultima verificare: 18/02/2020

Accesul la locuri de muncă în sectorul public

Sunteți afectat de Brexit?

Normele și condițiile prezentate pe această pagină se aplică cel puțin până la 31 decembrie 2020:

  • În calitate de cetățean al UE, aveți în continuare acces deplin la piața forței de muncă din Regatul Unit și vă mențineți drepturile de care beneficiați ca lucrător în baza legislației UE.
  • În calitate de cetățean al Regatului Unit, aveți în continuare acces deplin la piața forței de muncă din Uniunea Europeană și vă mențineți drepturile de care beneficiați ca lucrător în baza legislației UE.

Dacă întâmpinați probleme legate de respectarea drepturilor dumneavoastră, vă invităm să contactați serviciile noastre de asistență.

În calitate de cetăţean provenind dintr-o ţară a UE, aveţi dreptul să lucraţi în orice ţară din UE, inclusiv în sectorul public (întreprinderi de stat, organisme guvernamentale, autorităţi publice etc.).

Totuşi, unele ţări aplică restricţii temporare privind accesul liber la piaţa muncii pentru cetăţenii croaţi.

În general, statele membre pot rezerva anumite locuri de muncă pentru cetăţenii proprii doar dacă posturile respective presupun:

Este vorba, de obicei, despre posturi din serviciul diplomatic, armată, poliţie şi forţele de securitate, autorităţile judiciare şi fiscale. Totuşi, dacă funcţiile nu implică exercitarea autorităţii publice, chiar şi aceste sectoare trebuie să fie deschise cetăţenilor altor ţări din UE. De exemplu, locurile de muncă din departamentele de administraţie şi asistenţă tehnică nu presupun exercitarea autorităţii publice, ceea ce înseamnă că nu pot fi rezervate cetăţenilor unui anumit stat.

Pentru a obţine un post de funcţionar public, aţi putea fi nevoit să solicitaţi recunoaşterea calificărilor în ţara care vă interesează.

Aceasta nu are dreptul de a vă subaprecia experienţa pe care aţi dobândit-o în altă ţară din UE:

Exemplu

Experienţa dobândită în UE contează

Elisa, cetăţean francez, a lucrat în Franţa timp de 10 ani, ca profesoară.  Când s-a mutat în Italia, autorităţile i-au recunoscut calificarea, dar nu şi nivelul de experienţă, motiv pentru care au încadrat-o ca începător şi i-au acordat cel mai mic grad şi salariu.

Dacă experienţa profesională este un criteriu de stabilire a gradului şi a salariului, autorităţile italiene sunt obligate să ia în calcul anii de experienţă similară acumulată de Elisa în alte ţări din UE.

A se vedea şi:

Recunoaşterea calificărilor profesionale

Întrebări şi răspunsuri

Legislaţia UE

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: