Verktyg

Språkval

EU-flaggan

Sökväg

Meny

Uppdaterat : 25/04/2017

Vanliga frågor - Ta med dig dina arbetslöshetsförmåner

 • Hur gör jag för att inte gå miste om mina arbetslöshetsförmåner om jag åker till ett annat EU-land för att söka jobb där?

  När du har varit inskriven som arbetslös i fyra veckor kan du ansöka om ett U2-intyg i landet där du blev arbetslös. Intyget ger dig rätt att behålla dina arbetslöshetsförmåner medan du söker jobb utomlands. Du ger intyget till den nationella arbetsförmedlingen i ditt nya land.

  När du är på plats i det nya landet ska du skriva in dig som arbetssökande hos den lokala arbetsförmedlingen. För att undvika att dina arbetslöshetsförmåner dras in ska du skriva in dig senast sju dagar räknat från den dag då du inte längre stod till arbetsmarknadens förfogande i det land du lämnade.

 • När ska jag ansöka om förlängning av mitt tillstånd att ta med mina arbetslöshetsförmåner utomlands?

  Du ska ansöka om förlängning så tidigt som möjligt för att inte förlora din rätt till arbetslöshetsförmåner. Du måste ansöka innan de tre första månaderna har gått.

 • Jag är från Polen och är i Storbritannien för att söka jobb. Kan jag få hjälp från arbetsförmedlingen även om jag aldrig har arbetat eller bott här förut?

  JA — Som EU-medborgare har du samma rätt som brittiska medborgare att söka arbete och få hjälp från den brittiska arbetsförmedlingen.

Offentliga samråd
  Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?
  Få hjälp och råd