Storitvena orodja

Izbira jezika

Zastava EU

Navigacijska pot

Meni

Posodobitev : 25/04/2017

Pogosta vprašanja - Prenos nadomestila za brezposelnost

 • Kako lahko obdržim nadomestilo za brezposelnost, če se odločim poiskati zaposlitev v drugi državi EU?

  Na zavodu za zaposlovanje v državi, kateri ste izgubili delo, morate biti prijavljeni vsaj štiri tedne, preden lahko zaprosite za obrazec U2. S tem obrazcem lahko še naprej prejemate nadomestilo za brezposelne, tudi če delo iščete v tujini. Izpolnjen obrazec morate predložiti zavodu za zaposlovanje v državi, v kateri iščete zaposlitev.

  Po prihodu v novo državo pri pristojnem zavodu za zaposlovanje prijavite, da ste na razpolago za delo. To morate storiti v sedmih dneh po datumu, po katerem niste več na razpolago za delo na zavodu za zaposlovanje v prejšnji državi, sicer boste izgubili pravico do nadomestila.

 • Kdaj moram zaprositi za podaljšanje prenosa nadomestila za brezposelnost v tujino?

  Za podaljšanje morate zaprositi čim prej, sicer boste izgubili pravico do nadomestila. Prošnjo morate oddati, preden poteče prvo trimesečno obdobje prenosa nadomestila.

 • Sem poljski državljan in iščem zaposlitev v Združenem kraljestvu. Ali sem upravičen do pomoči zavoda za zaposlovanje, tudi če prej nisem prebival ali delal v tej državi?

  DA — državljani EU imajo glede iskanja zaposlitve in pomoči britanskega zavoda za zaposlovanje enake pravice kot državljani Združenega kraljestva.

Glej osnovne informacije o tem področju
Prenos nadomestila za brezposelnost
Zakonodaja EU
Javna posvetovanja
  Potrebujete pomoč podporne službe?
  Pomoč in svetovanje