Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Actualizare : 25/04/2017

Întrebări şi răspunsuri - Transferul prestaţiilor de şomaj

 • Cum pot fi sigur că nu-mi pierd indemnizaţia de şomaj dacă plec să îmi caut de lucru în altă ţară din UE?

  După 4 săptămâni de la înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, puteţi solicita formularul U2 în ţara în care aţi rămas şomer. Acest formular vă permite să vă menţineţi prestaţiile de şomaj în timp ce căutaţi un loc de muncă în altă ţară. Odată intrat în posesia formularului, înaintaţi-l agenţiei naţionale de ocupare a forţei de muncă din noua ţară.

  Când ajungeţi pe teritoriul acesteia, trebuie să vă înregistraţi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă pe lângă autoritatea competentă. Pentru a evita eventuale pierderi, trebuie să faceţi acest lucru în termen de 7 zile de la data la care aţi devenit indisponibil pentru agenţia de ocupare a forţei de muncă din ţara pe care aţi părăsit-o.

 • Când trebuie să solicit prelungirea perioadei în care pot beneficia de transferul prestaţiilor de şomaj?

  Pentru a fi sigur că nu pierdeţi nimic din prestaţiile care vi se cuvin, trebuie să solicitaţi o prelungire cât mai repede posibil. În principiu, trebuie să faceţi acest lucru înainte de expirarea primelor 3 luni.

 • Sunt cetăţean polonez şi am venit în Marea Britanie să îmi caut de lucru. Am dreptul la asistenţă din partea agenţiei locale de ocupare a forţei de muncă dacă nu am lucrat şi nici nu am locuit acolo?

  DA — Ca cetăţean al UE, aveţi dreptul de a căuta de lucru şi de a obţine asistenţă din partea agenţiei de ocupare a forţei de muncă din Marea Britanie, în aceeaşi măsură ca şi cetăţenii britanici.

Principalele informații pe această temă
Transferul prestațiilor de șomaj
Legislaţia UE
Consultaţii publice
  Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
  Solicitați sprijin și consiliere