A szolgáltatás eszközei

Nyelvválasztás

Az EU zászlaja

Navigációs útvonal

Menü

Frissítve : 25/04/2017

Gyakran feltett kérdések - Munkanélküli-ellátások átvitele másik országba

 • Hogyan intézhetem el, hogy ne veszítsem el munkanélküli-ellátásomat, amíg külföldön (egy másik uniós országban) állást keresek?

  Ha már legalább 4 hete regisztrált álláskereső, kérelmezhet U2 nyomtatványt abban az országban, ahol munkanélkülivé vált. Ez a nyomtatvány tulajdonképpen engedély arra, hogy Ön elmenjen külföldre állást keresni anélkül, hogy elveszítené munkanélküli-ellátását. Ha megkapta a nyomtatványt, nyújtsa be azt annak az országnak a foglalkoztatási szolgálatához, ahol állást keres.

  Ha megérkezett a másik országba, regisztrálja magát álláskeresőként a helyi foglalkoztatási szolgálatnál. Ahhoz, hogy ne veszítse el jogosultságait, 7 napon belül meg kell ezt tennie attól a naptól számítva, amelytől már nem áll a foglalkoztatási szolgálat rendelkezésére abban az országban, ahol munkanélkülivé vált.

 • Több mint három hónapot szeretnék álláskeresés végett külföldön maradni. Mikor kell kérelmeznem a hosszabbítást ahhoz, hogy ne veszítsem el munkanélküli-ellátásomat?

  Érdemes a hosszabbítást a lehető leghamarabb kérelmeznie, hogy biztosan ne veszítse el jogosultságát. Önnek okvetlenül be kell nyújtania a kérelmet még a három hónapos időszak letelte előtt.

 • Lengyel vagyok, és az Egyesült Királyságba jöttem munkát keresni. Van-e jogom a helyi munkaügyi központ segítségét igénybe venni annak ellenére, hogy még eddig nem dolgoztam és nem éltem itt?

  IGEN — Uniós állampolgárként Ön a munkakeresés szempontjából ugyanolyan jogokat élvez az Egyesült Királyságban, mint a brit állampolgárok, tehát jogosult arra, hogy igénybe vegye a helyi munkaügyi központ segítségét.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk
Munkanélküli-ellátások átvitele másik országba
EU-jogszabályok
Nyilvános konzultációk
  Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
  Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz