Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 25/04/2017

Usein kysyttyä - Työttömyyskorvauksen siirtäminen

 • Miten voin varmistaa, etten menetä työttömyyskorvaustani, jos lähden työnhakuun toiseen EU-maahan?

  Kun työttömäksi ilmoittautumisestasi on kulunut neljä viikkoa, voit hakea U2-lomaketta siitä maasta, jossa jäit työttömäksi. Tällä lomakkeella sinulle annetaan lupa jatkaa työttömyyskorvauksen saamista myös ulkomailla tapahtuvan työnhaun ajan. Kun olet saanut lomakkeen, vie se kohdemaasi kansalliseen työvoimatoimistoon.

  Kun saavut uuteen maahan, ilmoittaudu työnhakijaksi paikalliseen työvoimatoimistoon. Jotta et menetä työttömyyskorvaustasi, muista ilmoittautua seitsemän päivän kuluessa siitä päivästä, jolloin et ollut enää lähtömaasi työvoimapalveluiden käytettävissä.

 • Milloin haen työttömyyskorvaukseni siirtoajan jatkamista?

  Hae siirron jatkamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta et menetä työttömyyskorvausta. Lisäaikaa on haettava ennen kuin ensimmäinen kolmen kuukauden jakso on kulunut.

 • Olen puolalainen ja tullut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan etsimään töitä. Onko minulla oikeus kääntyä paikallisen työvoimatoimiston puoleen, vaikken ole aikaisemmin asunut maassa tai ollut siellä töissä?

  KYLLÄ — Koska olet EU:n kansalainen, sinulla on samat oikeudet hakea töitä ja käyttää työvoimatoimiston palveluita kuin maan omilla kansalaisilla.

Julkiset kuulemismenettelyt
  Tarvitsetko asiantuntija-apua?
  Apua ja neuvontaa