Εργαλεία εξυπηρέτησης

Επιλογή γλώσσας

Σημαία της ΕΕ

Διαδρομή πλοήγησης

Μενού

Επικαιροποίηση : 25/04/2017

Συχνές ερωτήσεις - Μεταφορά παροχών ανεργίας

 • Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι δεν θα χάσω τις παροχές ανεργίας που δικαιούμαι, αν πάω να αναζητήσω εργασία σε μια άλλη χώρα της ΕΕ;

  Μόλις περάσουν 4 εβδομάδες από την εγγραφή σας, μπορείτε να ζητήσετε την έκδοση εντύπου U2 από τη χώρα στην οποία περάσατε σε καθεστώς ανεργίας. Το έντυπο αυτό σας επιτρέπει να εξακολουθείτε να λαμβάνετε τις παροχές ανεργίας ενώ ψάχνετε δουλειά στο εξωτερικό. Μόλις λάβετε το έντυπο, καταθέστε το στις εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης της νέας σας χώρας.

  Μόλις φθάσετε στη νέα σας χώρα, πρέπει να εγγραφείτε ως άνεργος στην τοπική υπηρεσία απασχόλησης. Για να μην χάσετε καμία παροχή, θα πρέπει να εγγραφείτε εντός 7 ημερών από την ημερομηνία που πάψατε να είστε εγγεγραμμένος στις υπηρεσίες απασχόλησης της χώρας που εγκαταλείψατε.

 • Πότε πρέπει να ζητήσω παράταση για τη μεταφορά των παροχών ανεργίας;

  Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε καμία παροχή ανεργίας, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτηση παράτασης το συντομότερο δυνατό και μάλιστα προτού περάσουν 3 μήνες.

 • Είμαι Πολωνός και ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βρω εργασία. Δικαιούμαι βοήθεια από την τοπική υπηρεσία απασχόλησης ακόμη και αν δεν έχω εργαστεί ή ζήσει εδώ ποτέ στο παρελθόν;

  ΝΑΙ — Ως υπήκοος χώρας της ΕΕ, έχετε τα ίδια δικαιώματα με τους υπηκόους του ΗΒ όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας και την παροχή βοήθειας από την υπηρεσία απασχόλησης του ΗΒ.

Δείτε τις βασικές πληροφορίες για το θέμα αυτό
Μεταφορά παροχών ανεργίας
Δημόσιες διαβουλεύσεις
  Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
  Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές