Инструменти на сайта

Избор на език

знаме на ЕС

Навигационна пътека

Меню

Актуализация : 25/04/2017

Често задавани въпроси - Прехвърляне на обезщетения за безработица

 • Какво трябва да направя, за да не загубя обезщетенията си за безработица, ако отида да си търся работа в друга страна от ЕС?

  4 седмици след като сте се регистрирали като безработен, можете да подадете заявление за  формуляр U2 в страната, където сте загубили работата си. Този формуляр ви позволява да продължите да получавате обезщетения за безработица, докато си търсите работа в чужбина. След като се сдобиете с формуляра, представете го в националната служба по заетостта във вашата нова страна.

  Когато пристигнете в новата страна, регистрирайте се като търсещ работа в местното бюро по труда. За да не загубите правото си на обезщетение, направете това в рамките на 7 дена от датата, на която сте престанали да бъдете на разположение на службата по заетостта в страната, която сте напуснали.

 • Кога трябва да подам заявление за удължаване на срока за получаване на моите обезщетения за безработица в чужбина?

  За да не загубите обезщетения за безработица, трябва да подадете заявление за удължаване на срока възможно най-рано. Трябва да подадете заявлението преди да изтекат първите 3 месеца.

 • Аз съм от Полша и дойдох да си търся работа в Обединеното кралство. Имам ли право на помощ от местната служба по заетостта, въпреки че никога не съм работил или живял тук преди?

  ДА — Kато гражданин на ЕС, вие имате същите права като гражданите на Обединеното кралство да търсите работа и да получавате помощ от тамошната служба по заетостта.

Вижте основната информация по темата
Прехвърляне на помощи за безработица
Законодателство на ЕС
Обществени консултации
  Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?
  Потърсете помощ и съвети