Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 25/04/2017

Spørgsmål og svar - Indregistrering af biler og afgifter

 • Jeg bor i Frankrig. Jeg købte en ny bil af en forhandler i Belgien og betalte moms af den. Nu vil de have, at jeg skal betale moms igen, når jeg indregistrerer den i Frankrig. Det kan da ikke være rigtigt?

  JO/NEJ – Du skal ikke betale moms i mere end ét land, og moms af en bil skal betales i det land, hvor den skal indregistreres, altså Frankrig (ikke i det land, hvor den blev købt – som er reglen for de fleste andre varer).

  Du kunne have fortalt forhandleren, at bilen skulle indregistreres i Frankrig, og dermed undgået at betale belgisk moms.

  Når du allerede har betalt belgisk moms, skal du nu søge om at få momsen refunderet fra de belgiske myndigheder og vedlægge dokumentation fra de franske myndigheder for, at du har indregistreret din bil i Frankrig i løbet af 6 måneder efter salget, og inden den havde kørt 6 000 km.

 • Jeg vil gerne købe en bil i Tyskland og køre den hjem til Frankrig. Hvordan får jeg den indregistreret?  

  Selv om bilen skal indregistreres i Frankrig, skal du bruge tyske nummerplader for at kunne køre den tilbage til Frankrig. Hvis bilen er ny, skal du have grænseplader – så undgår du også at betale moms i Tyskland. Hvis det er en brugt bil, bliver du formentlig nødt til at få den indregistreret normalt i Tyskland, selv om det kun er i få dage. Få et tilbud på at få sendt bilen til Frankrig, så du ikke er nødt til at indregistrere den i Tyskland, og se, hvad der er billigst.

 • Jeg er englænder og er gået på pension i Malta. Jeg tog min bil med, men da jeg skulle indregistrere den i Malta, skulle jeg betale en urimeligt høj importafgift. Jeg troede, importafgifter var afskaffet på EU's indre marked.

  Importafgifter er afskaffet i EU. Måske er der tale om registrerings- og ejerafgifter – som skal betales af alle biler, der indregistreres i et land, uanset hvor de kommer fra. Disse afgifter er ikke omfattet af EU-lovgivningen, og du bliver nødt til at betale dem – medmindre der er tale om forskelsbehandling af importerede biler. Eksempelvis må registreringsafgiften ikke være højere end afgiftsværdien af en lignende bil, der allerede er indregistreret i Malta.

 • Jeg er ved at flytte fra Belgien til Portugal og skal have min bil med. Den portugisiske registreringsafgift er meget høj. Er det ikke urimeligt, at jeg skal betale afgiften igen, når jeg allerede har betalt den i Belgien, og folk, der bor i Portugal, kun betaler den én gang af samme bil?

  Registreringsafgifter af personbiler er ikke harmoniseret i EU. Landene kan derfor frit pålægge en bil registreringsafgift, når den indregistreres i landet for første gang. På grund af ulemperne for folk i din situation er det i øjeblikket op til de enkelte EU-lande, om de vil fritage biler, der flyttes i forbindelse med ejerens flytning, for afgiften. Kontakt de portugisiske myndigheder for at finde ud af, om du kan komme i betragtning til en fritagelse og i så fald på hvilke vilkår.

 • Jeg vil gerne købe en bil i Tyskland og tage den med hjem til Holland og få den indregistreret. Skal jeg betale moms to gange og så søge om at få den refunderet?

  NEJ  – Bare sig til den tyske forhandler, at du vil indregistrere den i et andet land. Så kommer du kun til at betale moms i Holland.

Se de vigtigste oplysninger om dette emne
Indregistrering af biler og afgifter
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning