Available languages:

Tarkistettu viimeksi: 28/09/2017

Työsuhdeautot – Suomi

Suomessa ei ole säädetty poikkeuksista, jotka koskisivat työsuhdeautojen rekisteröintivelvollisuutta. Ajanjakso, jonka toisessa ETA-maassa rekisteröityä ajoneuvoa voi käyttää rekisteröimättä sitä Suomessa, riippuu ajoneuvoa käyttävän henkilön vakinaisesta asuinpaikasta, ajoneuvoa koskevista autoverovelvoitteista (ARA 42 §), ajoneuvoluokasta (ARA 43 §) ja ajoneuvon omistavan yrityksen kotipaikasta tai kiinteästä toimipaikasta (ARA 44 §).

Lisätietoja on valtioneuvoston asetuksessa ajoneuvojen rekisteröinnistä (ARA): ARA 42 § ; ARA 43 § ; ARA 44 §

Työsuhdeauton yksityiskäyttö

Jos sinä tai perheesi käytätte työnantajasi tarjoamaa moottoriajoneuvoa (henkilöauto, pakettiauto jne), sitä pidetään työnantajan sinulle antamana veronalaisena etuutena. Tätä etua verotetaan samalla tavoin kuin palkkatulojasi.

Työsuhdeautoetu on joko vapaa autoetu tai auton käyttöetu. Vapaassa autoedussa työnantaja maksaa kaikki autosta aiheutuneet kustannukset. Auton käyttöetu taas on rajallinen etu, jossa maksat itse vähintään polttoainekulut. Nämä polttoainekulut on maksettava jollekin muulle taholle kuin omalle työnantajalle.

Autoedun arvoa voidaan korottaa verotusta toimittaessa, jos autolla vuoden aikana ajettujen yksityisajojen määrä ylittää 18 000 km.

Lisätietoja on Suomen verohallinnon verkkosivustolla.

Aiheen pääsivulle

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: