Întreprinderi
Ultima verificare : 12/04/2017

Tichetul european de parcare pentru persoanele cu handicap – Regatul Unit

Condiții aplicabile

Pe drumurile publice și în parcări, locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap sunt marcate cu simbolul scaunului cu rotile.

În mod normal, tichetul se folosește împreună cu discul pentru staționare. Totuși, cetățenii provenind din alte țări care afișează doar tichetul de parcare, nu și discul, vor beneficia de aceleași concesii.

Parcarea pe drumuri publice

În centrul Londrei nu se oferă concesii vehiculelor care afișează tichetul de parcare pentru persoane cu handicap. Verificați situația la nivel local.

Puteți staționa pe drumurile publice unde parcarea este interzisă, cu excepția cazului în care există semnul „Încărcarea/descărcarea interzisă" și numai dacă nu obstrucționați circulația:

  • până la 3 ore în Anglia și Țara Galilor
  • fără limită de timp în Scoția și Irlanda de Nord, dacă nu se aplică alte restricții în acest sens. Verificați situația la nivel local.

Puteți staționa gratuit și fără limită de timp pe drumurile publice unde parcarea se plătește, dacă nu există semne care să indice contrariul. Verificați situația la nivel local.

Puteți staționa fără limită de timp pe drumurile publice unde parcarea este gratuită dar limitată ca durată, dacă nu există semne care să indice contrariul. Verificați situația la nivel local.

Nu conduceți și nu parcați în zone pietonale dacă nu există prevederi specifice în acest sens. Verificați situația la nivel local.

Staționarea în parcări

În unele parcări, vehiculele care afișează tichetul de parcare pentru persoane cu handicap pot staționa gratuit.

Verificați notificările din parcări sau întrebați un supraveghetor.

Principalele informații pe această temă

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: