Utolsó frissítés : 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Egyesült Királyság

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket kerekesszéket ábrázoló szimbólum jelöli.

A parkolási igazolványt parkolótárcsával együtt kell használni. Ettől függetlenül ugyanazokra a könnyítésekre jogosultak azok a külföldi mozgáskorlátozottak, akik a parkolási igazolvány mellé nem helyeznek ki jól látható helyen a járműben parkolótárcsát.

Parkolás a közutakon

London belvárosában nem jogosít kedvezményekre a mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolvány – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Amennyiben nem akadályozza a forgalmat, és ahol a rakodást nem tiltja tábla, Ön a következő időkorlátok mellett parkolhat azokon a helyeken, ahol tilos parkolni:

  • Angliában és Walesben három órás időtartamig,
  • Skóciában és Észak-Írországban korlátlan ideig, hacsak nincsenek érvényben helyi korlátozások – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Hacsak külön táblákkal másképp nem jelzik, ingyenesen és időkorlátozás nélkül parkolhat olyan utakon, ahol parkolási díjat kell fizetni – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Hacsak külön táblákkal másképp nem jelzik, időkorlátozás nélkül parkolhat a közutakon olyan helyeken, ahol a parkolás ingyenes, de időkorláthoz kötött – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Ne parkoljon gyalogos övezetben, kivéve ha ezt a helyi szabályok megengedik – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Parkolás parkolóban

Egyes parkolókban ingyenesen parkolhatnak azok a járművek, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el.

A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: