Nazadnje pregledano: 08/04/2020

Enako obravnavanje in prosto gibanje

Ali ima brexit posledice za vas?

Delavci iz drugih držav EU: enako obravnavanje, zaposlitev brez delovnega dovoljenja

Delodajalci imajo pravico zaposliti delavce iz katerekoli države EU. Iskalce dela iz drugih držav EU morajo obravnavati enako kot iskalce dela iz svoje države. Pri zaposlovanju ne smejo uveljavljati diskriminatornih pogojev, denimo pogoja o državljanstvu. Delavcem iz drugih držav EU morajo ponuditi enake delovne pogoje (plača, plačani letni dopust itd.) kot državljanom svoje države. Iskalci dela iz držav EU ne potrebujejo delovnega dovoljenja, da bi se zaposlili v drugi državi EU.

Državljani Hrvaške bodo za delo v Avstriji morda še potrebovali delovno dovoljenje in državljani nekaterih držav EU potrebujejo delovno dovoljenje za zaposlitev na Hrvaškem. Več o delovnih dovoljenjih v EU.

Delodajalci lahko zahtevajo od kandidatov iz drugih držav EU dokaz o znanju jezika, vendar mora zahtevana stopnja jezikovnega znanja ustrezati potrebam delovnega mesta.

Zakon prepoveduje tudi diskriminacijo na podlagi:

Delodajalci si pri iskanju delavcev v Evropski uniji lahko pomagajo z informacijami na portalu EURES (evropski zaposlitveni portal).

Podjetja, ki imajo sedež v obmejnih predelih, bodo na portalu našla tudi nasvete glede upravnih postopkov pri delavcih, ki se na delo vozijo iz sosednje države.

Sorodne teme

Zakonodaja EU

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Nasveti glede pravil EU, ki se uporabljajo za vaše podjetje, in reševanje težav z javnimi organi

Lokalna pomoč za podjetja

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Daj to stran v skupno rabo: