Available languages:

Utolsó frissítés:: 01/08/2018

Foglalkoztatási feltételek – Magyarország

A 185-ös hívószámon lehetőséget biztosítunk Önnek az egyszerűsített foglalkoztatás telefonon történő bejelentésére. A szám Magyarországról helyi tarifával hívható (kék szám) az év minden napján 0-24 órában.

A munkáltatónak a munkavégzés megkezdése előtt van bejelentési kötelezettsége, a bejelentőnek a következő adatokat kell megadnia bejelentéskor:

 

Ön egyszerűsített foglalkoztatás keretében bejelenthet

Egyszerűsített foglalkoztatás keretében azonos felek között (azonos munkáltató azonos munkavállaló) ilyen jellegű határozott idejű munkaviszony időtartama (a munkaviszony napjainak száma) egy naptári évben nem haladhatja meg a 120 napot.

A fizetendő közteher mértéke: 1 000 Ft/fő/nap

Az a munkáltató, aki 300 ezer forintot, vagy azt meghaladó összegű adótartozást halmozott fel foglalkoztatás után fizetendő járulékokból és/vagy társadalombiztosítási járulék, szakképzési hozzájárulás, egészségügyi hozzájárulás, rehabilitációs hozzájárulás, valamint a személyi jövedelemadóról szóló törvényben a munkáltatóra előírt adóelőleg tekintetében, az az egyszerűsített foglalkoztatásra nem jogosult, mindaddig amíg adótartozását ki nem egyenlíti.

Bejelentés módosítása, visszavonása

A bejelentés módosítására vagy visszavonására a bejelentést követő 2 órán belül, illetve előre bejelentett napok esetében a munkavégzés napján reggel 8 óráig van lehetőség,eztkövetően a munkáltató a közteher-fizetési kötelezettségének köteles eleget tenni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Az EURES-tanácsadók információkkal tudnak szolgálni az Ön számára a munkafeltételekről, és segítséget tudnak adni a munkaerő-felvételi eljárásokkal kapcsolatban az egyes országokban és határrégiókban.

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: