Utolsó frissítés:: 03/04/2019

Finanszírozási források

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ez a portál hasznos tudnivalókkal szolgál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek uniós támogatású hitelt, illetve kockázati tőkét igényelnének.

Válassza ki valamelyik országot az ott kínált finanszírozási lehetőségek megtekintéséhez.

Hogyan működik a rendszer?

Ki támogatható uniós forrásokból?

Méretétől és tevékenységi területétől függetlenül bármilyen vállalkozás – startup cég, mikrovállalkozás, kkv, nagyvállalat stb. – részesülhet uniós finanszírozásban. A finanszírozási eszközök széles skálája áll rendelkezésre: vállalati kölcsönök, mikrofinanszírozás, garanciák és kockázati tőke. Az EU minden évben több mint 200 ezer vállalatot támogat.

Hogyan működik a rendszer?

Az uniós finanszírozás odaítéléséről a helyi pénzügyi intézmények, például a bankok, garanciatársaságok vagy sajáttőke-befektetők döntenek. Az uniós támogatásnak köszönhetően a helyi pénzügyi intézmények további finanszírozást nyújthatnak a vállalkozásoknak.

A finanszírozás pontos feltételeit – a nyújtott összeget, a kamatlábat, a folyósítás időtartamát és a költségeket – ezek a pénzügyi intézmények határozzák meg. Bővebb információkért vegye fel a kapcsolatot az ezernél is több pénzügyi intézmény valamelyikével.

Az Ön hitelkérelem-visszajelzéshez való joga

Önnek joga van ahhoz, hogy a pénzintézettől, melytől hitelt igényelt, magyarázatot kapjon a hitelkérelme ügyében hozott döntésről. A pénzintézet által közölt információk segíthetnek Önnek abban, hogy valós képet alkosson pénzügyi helyzetéről, és a jövőben nagyobb eséllyel nyerjen el finanszírozást. Éljen azzal a joggal, amely a tőkekövetelményekről szóló 2013. évi rendelet 431. cikke alapján Önt megilleti.

Uniós alapok

COSME program

  • Garanciák legfeljebb 150 000 euró értékű kölcsönökre kis- és középvállalkozások számára
  • Saját tőke biztosítása (növekedéshez és terjeszkedéshez)

InnovFin programfrdeen (Horizont 2020)

  • Hitelek és garanciák nyújtása innovatív vállalkozások számára
  • Kutatási és fejlesztési projektek finanszírozása
  • Saját tőke biztosítása (cégalapításhoz és az azt követő időszakra)

A kkv-eszközen az innovatív kkv-k számára nyújt pénzbeli támogatást és tanácsadást (1. szakasz: elképzelés & megvalósíthatóság, 2. szakasz: demonstráció, piaci bevezetés és K&F, 3. szakasz: kereskedelmi hasznosítás).

Kreatív Európaen

  • A kulturális és kreatív szektorokban tevékeny kis- és középvállalkozások számára biztosított hitelek

A foglalkoztatás és a szociális innováció európai uniós programja (EaSI)

  • Mikrohitelek 25 000 euró értékig mikrovállalkozások és mikrovállalkozást alapítani szándékozó, segítségre szoruló személyek számára
  • Beruházási tőke 500 000 euró értékig szociális vállalkozásoknak

Európai strukturális és beruházási alapokfrdeen (esb-alapok)

  • Hitelek, garanciák, sajáttőke-finanszírozás, vállalatoknak nyújtott támogatás

Ezeket a támogatásokat az EU által társfinanszírozott többéves programokból bocsátják rendelkezésre.

Európai Beruházási Bankdefrplen, Európai Beruházási Alapen

  • Vállalati kölcsönök, mikrofinanszírozás, garanciák és kockázati tőke

Kapcsolódó témák

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás: lépjen kapcsolatba egy partnerrel!

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: