Ultima verificare: 26/03/2021

Despre site

Site-ul „Europa ta" a fost creat pentru a vă ajuta să vă desfăşuraţi activităţile în alte ţări europene evitând birocraţia şi eventualele probleme.

Studiaţi, lucraţi, călătoriţi, faceţi cumpărături sau locuiţi în alt stat membru? Desfăşuraţi activităţi comerciale în străinătate? Este bine să vă cunoaşteţi drepturile şi obligaţiile.

Cetăţenii provenind din ţările UE şi din Islanda, Liechtenstein sau Norvegia au drepturi aplicabile în toate aceste state. Totuşi, acestea nu sunt întotdeauna respectate, pentru că unele ţări nu au implementat pe deplin normele europene relevante.

Ce informaţii veţi găsi pe acest site?

„Europa ta" furnizează:

Ţări / naţionalităţi vizate

Site-ul se adresează în primul rând cetăţenilor europeni şi familiilor acestora (inclusiv membrilor de familie provenind din afara UE).

De cele mai multe ori, drepturile europene menţionate pe site sunt valabile în toate statele membre ale UE, dar şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Uneori, drepturile sunt valabile şi în Elveţia, dar există excepţii datorate faptului că această ţară a semnat un număr limitat de acorduri cu UE.

Fiecare pagină a site-ului „Europa ta" precizează ţările şi naţionalităţile pentru care se aplică informaţiile furnizate.

Autorii site-ului

Informaţiile de pe site-ul „Euopa ta" sunt oferite de departamentele relevante ale Comisiei Europene şi sunt completate de autorităţile din ţările vizate.

Site-ul conţine 2 mari secţiuni:

„Europa ta - Cetăţeni" prezintă exemple bazate pe experienţe reale, trăite de cetăţeni ai UE, deşi numele şi naţionalităţile sunt fictive.

Versiuni lingvistice

Site-ul "Europa ta" furnizează informaţii în toate limbile oficiale ale UE, mai puțin în irlandeză.

Totuşi, anumite texte se află încă în curs de traducere, motiv pentru care ar putea să nu fie disponibile în limba dumneavoastră preferată.

Informaţiile cu specific naţional sunt furnizate, pe cât posibil, în limba sau limbile oficiale ale ţării respective şi în limba engleză.

Comisia Europeană nu răspunde de politica lingvistică a site-urilor externe.

Crearea de linkuri către site-ul „Europa ta"

Pentru a putea publica pe un site extern linkuri către site-ul „Europa ta", trebuie să respectaţi următoarea politică:

Menţionăm că verificăm periodic măsura în care linkurile către „Europa ta" respectă această politică.

Promovarea site-ului „Europa ta"

Dacă doriţi să promovaţi site-ul „Europa ta", puteţi folosi acest material promoţional disponibil în mai multe limbi.

Politica de confidenţialitate

Site-ul „Europa ta" se conformează normelor privind protecţia datelor şi viaţa privată a utilizatorilor valabile pentru portalul „ Europa".

Dacă apelaţi la serviciile de asistenţă accesibile prin intermediul site-ului „ Europa ta", veţi primi informaţii referitoare la aspectele specifice ale politicii lor de confidenţialitate.