Διαδρομή πλοήγησης

Λίγα λόγια για τον ιστότοπο

Ο ιστότοπος της ΕΕ "Η Ευρώπη σου" σκοπό έχει να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δραστηριότητες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς περιττά προβλήματα και γραφειοκρατία.

Παρέχει πληροφορίες για τη μετακόμιση, τη διαμονή, τις σπουδές, την εργασία, τις αγορές ή απλώς τα ταξίδια στο εξωτερικό. Καλύπτει επίσης την ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.

Ως υπήκοος χώρας της ΕΕ, ή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν ή της Νορβηγίας, έχετε ορισμένα δικαιώματα στους τομείς αυτούς. Για να ισχύουν τα δικαιώματα αυτά, η κάθε επιμέρους χώρα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ.

Τι είδους πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο;

Ο ιστότοπος Ευρώπη σου "παρέχει:

  • πληροφορίες για τα θεμελιώδη δικαιώματά σας βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.
  • πληροφορίες για το πώς τα δικαιώματα αυτά εφαρμόζονται σε κάθε επιμέρους χώρα (εφόσον έχουν δοθεί στοιχεία από τις εθνικές αρχές).
  • δωρεάν τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας της ΕΕ, ώστε να έχετε πρόσβαση σε εξατομικευμένη βοήθεια και διεξοδικές συμβουλές.

Χώρες/ υπηκοότητες που καλύπτονται

Οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται κυρίως σε υπηκόους της ΕΕ και τις οικογένειές τους (συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας που δεν είναι υπήκοοι χωρών της ΕΕ).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δικαιώματα που περιγράφονται στον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου" ισχύουν για όλες τις χώρες της ΕΕ καθώς και για την Ισλανδία , το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Ορισμένες φορές τα συγκεκριμένα δικαιώματα ισχύουν επίσης και στην Ελβετία – όμως όχι πάντα, επειδή η Ελβετία έχει μεν υπογράψει κάποιες ρυθμίσεις με την ΕΕ, αλλά όχι όλες.

Κάθε σελίδα του ιστότοπου "Η Ευρώπη σου" αναφέρει σαφώς τις χώρες ή τις υπηκοότητες τις οποίες αφορούν οι πληροφορίες που περιέχει.

Οι χώρες της ΕΕ είναι :

 

Αυστρία

Εσθονία

Κύπρος

Πορτογαλία

Βέλγιο

Ηνωμένο Βασίλειο

Λετονία

Ρουμανία

Βουλγαρία

Ιρλανδία

Λιθουανία

Σλοβακία

Γαλλία

Ισπανία

Λουξεμβούργο

Σλοβενία

Γερμανία

Ιταλία

Μάλτα

Σουηδία

Δανία

Κάτω Χώρες

Ουγγαρία

Τσεχική Δημοκρατία

Ελλάδα

Κροατία

Πολωνία

Φινλανδία

Συντάκτες του ιστότοπου

Οι πληροφορίες του ιστότοπου "Η Ευρώπη σου" παρέχονται από τις σχετικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και από τις αρχές κάθε χώρας.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει 2 τμήματα:

  • πολίτες – το τμήμα αυτό διαχειρίζεται η ΓΔ Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ English
  • επιχειρήσεις – το τμήμα αυτό διαχειρίζεται η ΓΔ Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ English

Στο τμήμα "Πολίτες" θα βρείτε παραδείγματα από πραγματικές εμπειρίες πολιτών της ΕΕ. Όλα τα ονόματα και οι υπηκοότητες είναι φανταστικά.

Διαθέσιμες γλώσσες

Ο ιστότοπος "Η Ευρώπη σου" παρέχει πληροφορίες σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Το τμήμα "Επιχειρήσεις" διατίθεται και στα νορβηγικά.

Ωστόσο, ορισμένες φορές μπορεί να μη βρείτε συγκεκριμένο περιεχόμενο στη γλώσσα που προτιμάτε, διότι δεν έχει γίνει ακόμη η μετάφραση.

Οι πληροφορίες που αφορούν κάθε χώρα διατίθενται, στο μέτρο του δυνατού, στην επίσημη γλώσσα (ή στις επίσημες γλώσσες) της χώρας και στα αγγλικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ευθύνη για τη γλωσσική πολιτική άλλων ιστοτόπων.

Σύνδεση με τον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου"

Όταν συνδέεστε με τον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου", πρέπει να συμμορφώνεστε με την παρακάτω πολιτική σύνδεσης:

  • Για τους συνδέσμους που περιέχονται σε εικονίδια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα διαφημιστικά μας κουμπιά English
  • Για τους συνδέσμους που περιέχονται σε κείμενο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την παρουσίαση του ιστότοπου English
  • Μην παρουσιάζετε τον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου" ως αποκλειστικό ιστότοπο ή ιστότοπο επί πληρωμή
  • Μην απεικονίζετε τον λογότυπο "Η Ευρώπη σου" μέσα σε πλαίσιο που περιέχεται σε άλλον ιστότοπο
  • Μη δίνετε την εντύπωση ότι τα όργανα της ΕΕ υιοθετούν ή στηρίζουν τους στόχους ή το περιεχόμενο του εξωτερικού ιστότοπου, ή τον οργανισμό που τον διαχειρίζεται.

Ελέγχουμε τακτικά τους συνδέσμους σας για να βεβαιωνόμαστε ότι τηρείται αυτή η πολιτική.

Διάδοση του ιστότοπου "Η Ευρώπη σου"

Αν επιθυμείτε να διαδώσετε τον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πολύγλωσσο διαφημιστικό μας υλικό English .

Πολιτική περί απορρήτου

Ο ιστότοπος "Η Ευρώπη σου" σέβεται τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και τηρεί τους  κανόνες προστασίας δεδομένων  που διέπουν την πύλη Europa.

Αν κάνετε χρήση των υπηρεσιών υποστήριξης του ιστότοπου "Η Ευρώπη σου" θα ενημερωθείτε λεπτομερέστερα για την πολιτική προστασίας του απορρήτου.