yourEUright

Tunne oikeutesi #yourEUright

Tiesitkö, että on EU-oikeutesi vaatia, että myyjä korvaa tai korjaa viallisen tuotteen? Joissakin tapauksissa voit saada alennusta tai peruuttaa kaupan ja saada rahat takaisin. EU:ssa on vähintään kahden vuoden takuu. Mitä nopeammin ryhdyt toimiin, sen parempi.

Onko ongelma?

Lue esimerkkejä EU-asiakkaista, jotka ryhtyivät toimiin ratkaistakseen riitansa ja käyttivät keinoja verkossa ja sen ulkopuolella. Verkkosivulla on laaja lista seitsemään tärkeimpään oikeuteen liittyviä ongelmia.

/youreuright/file/173_fiyoureeuright-disapointed-1-560x625-02.jpg

Kahden vuoden takuu – Yleiskatsaus

Joskus tavarat eivät enää toimi, vaikka niiden pitäisi. Mutta on EU-oikeutesi odottaa tuotetta, joka täyttää odotukset. Tällä verkkosivulla kerrotaan toimenpiteistä, joita voit tehdä saadaksesi viallisen tuotteen korjatuksi tai uuden korvaavan tuotteen.

Vaikka sinulla on vähintään kahden vuoden takuu, saattaa olla vaikeaa puolustaa sitä oikeutta ajan kuluessa. Kuuden kuukauden kuluttua ostamisesta on sinun vastuullasi osoittaa, että vika oli tuotteessa alusta lähtien eikä syntynyt käyttötapojesi seurauksena. Jos et pysty selvittämään asiaa myyjän kanssa sopuisasti, kuluttajajärjestöt maassasi pystyvät auttamaan. Euroopan kuluttajakeskus voi auttaa sinua rajat ylittävässä ongelmassa.

Ota huomioon, että joissakin maissa sinulla on enemmän oikeuksia, kuten Ranskassa ja Portugalissa kahden vuoden aika, jolloin myyjän on todistettava, että tuote ei ollut viallinen, tai joissakin maissa pidempi takuuaika.

Lisää tietoa oikeuksistani

Tieto on valtaa. Jos tiedät oikeutesi ja tunnet keinot, joilla puolustaa niitä, se auttaa sinua olemaan tyytyväisempi asiakas. On EU-oikeutesi shoppailla luottavaisin mielin. #yourEUright Ota selvää, mitä voit tehdä yksin tai EU:n avulla vahvistaaksesi EU-oikeuksiasi koko Euroopan unionissa. #yourEUright

Oikeuksiisi kuuluvat muun muassa oikeus palauttaa ostos kahden viikon kuluessa, oikeus korjauttaa tai saada korvaava tuote, oikeus totuudenmukaiseen mainontaan, oikeus reiluihin sopimuksiin, oikeus tulla suojelluksi vaarallisilta tuotteilta, oikeus reiluihin pakettimatkoihin ja oikeus selvään tietoon pankkimaksuista tai tilin vaihtamisesta.