yourEUright

Ken #yourEUright

Home > Ken #yourEUright

/youreuright/file/95_nlyoureeuright-about-us-1-419x240px-04.jpg

image lady hung up phone

Jij wilt als consument mondiger zijn? Dat is #yourEUright

Aan de hand van verschillende mogelijkheden laten we je op deze website zien hoe jij #yourEUright kunt gebruiken bij defecte producten of oneerlijke handelspraktijken van retailers, fabrikanten, dienstverleners, touroperators en banken. De hulpmiddelen variëren van informele online maatregelen tot offline geschillenbeslechting. Op deze website leer je van de ervaringen van andere consumenten, en hoe zij hun geschillen hebben opgelost door een of meerdere van deze hulpmiddelen te gebruiken.

Shop slimmer, wijzer en bewuster

/youreuright/file/96_nlyoureeuright-about-us-1-419x240px-06.jpg

Wetten, regels en voorschriften veranderen om gelijke tred te houden met de technologische ontwikkelingen. Daarom is het goed om te weten wat je rechten zijn. Het maakt niet uit waar in de EU je shopt, je kunt met vertrouwen kopen dankzij een uitgebreid pakket consumentenrechten. Deze website wil laten zien hoe je die rechten kunt gebruiken als je een geschil hebt met een bedrijf. De site helpt je ook voordat je koopt - met online informatie over waar je op moet letten.

/youreuright/file/97_nlyoureeuright-about-us-2-504x288px-07.jpg

image lady pushing a safe

Consumentenorganisaties die opkomen voor #yourEUright

Consumentengroepen zijn actief in het informeren en bijstaan van EU-consumenten zoals jij. De Europese consumentenorganisatie (BEUC) verdedigt de belangen van alle Europeanen en vertegenwoordigt 45 onafhankelijke, nationale consumentenorganisaties uit 32 Europese landen. Zij geven de standpunten van de consumenten uit heel Europa door aan de beleidsmakers van de EU. De lidorganisaties wijzen je op je rechten en kunnen je helpen wanneer jou onrecht wordt aangedaan.

Dit is een link met de contactpunten van de BEUC-leden in de hele EU voor meer informatie: https://www.beuc.eu/beuc-network/our-members