yourEUright

Znajte koje je #yourEUright

Home > Znajte koje je #yourEUright

/youreuright/file/95_hryoureeuright-about-us-1-419x240px-04.jpg

Želite jačanje uloge potrošača? To je #yourEUright

Nudeći različite mogućnosti, ova web stranica pokazuje vam kako možete upotrebljavati #yourEUright u slučaju neispravnih proizvoda ili nepoštenih poslovnih praksi trgovaca na malo, proizvođača, pružatelja usluga, organizatora putovanja i banaka. Ponuđeni alati kreću se od neformalnih mjera putem interneta do izvanmrežnog rješavanja sporova. Na ovoj web stranici možete učiti iz iskustava drugih potrošača i saznati kako su riješili svoje sporove koristeći jedan ili više od ovih alata.

Kupujte pametnije, mudrije, osvještenije

/youreuright/file/96_hryoureeuright-about-us-1-419x240px-06.jpg

fooled couple looking at each other image

Budući da se zakoni, pravila i propisi mijenjaju da bi držali korak s munjevitim razvojem tehnologije, dobro je znati svoja prava. Bez obzira na to gdje u EU-u kupovali, možete kupovati s povjerenjem, uz snažan paket potrošačkih prava. Svrha ove web stranice pokazati je da, u slučaju spora s nekim poduzećem, postoje načini za obranu tih prava. Pomaže vam i prije kupnje - informacijama putem interneta o tome na što trebate pripaziti.

/youreuright/file/97_hryoureeuright-about-us-2-504x288px-07.jpg

image lady pushing a safe

Organizacije potrošača koje brane #yourEUright

Udruge potrošača aktivno informiraju i pomažu potrošačima iz EU-a poput vas. Europska organizacija za zaštitu potrošača (BEUC) štiti interese svih Europljana i zastupa 45 neovisnih nacionalnih organizacija potrošača iz 32 europske zemlje. Zaslužna je za to da se stajališta potrošača iz svih dijelova Europe čuju na mjestima donošenja politika u EU-u. Njezine članice podižu svijest o vašim pravima i mogu vam pomoći kad vam je nanesena nepravda.

Za dodatne informacije pogledajte podatke za kontakt organizacija članica BEUC-a diljem Europe na sljedećoj poveznici: https://www.beuc.eu/beuc-network/our-members