yourEUright

Знай #yourEUright

Home > Знай #yourEUright

/youreuright/file/95_bgyoureeuright-about-us-1-419x240px-04.jpg

Искаш да имаш повече права като клиент? Това е #yourEUright.

Чрез множеството си опции, тази уебстраница показва как да използваш #yourEUright срещу дефектни продукти или нечестни търговски практики от страна на търговци на дребно, производители, доставчици на услуги, туроператори и банки. Инструментите варират от неформални онлайн мерки до офлайн решение на спора. На тази уебстраница можеш да черпиш от опита на други потребители, както и от начина, по който те са разрешили споровете си с помощта на един или на повече от тези инструменти.

Пазарувай по-разумно, по-мъдро, по-осъзнато.

/youreuright/file/96_bgyoureeuright-about-us-1-419x240px-06.jpg

fooled couple looking at each other image

Законите, правилата и наредбите се променят, за да са в крак с развитието на технологиите, затова е добре да знаеш правата си. Независимо къде пазаруваш в ЕС, ти можеш да го правиш уверено, защото имаш потребителски права. Този уебсайт има за цел да покаже, че при спор с дадена компания винаги има начини да защитиш правата си. Той също ти помага и преди покупката – с онлайн информация с какво да внимаваш.

/youreuright/file/97_bgyoureeuright-about-us-2-504x288px-07.jpg

image lady pushing a safe

Потребителските организации защитават #yourEUright.

Потребителските групи са активни при информирането и оказването на съдействие на потребители от ЕС като теб. Европейската потребителска организация (BEUC) защитава интересите на всички европейци и представлява 45 независими национални потребителски организации от 32 европейски страни. Те представят гледните точки на потребителите от цяла Европа на политическата арена на ЕС. Нейните членове-организации повишават осведомеността по отношение на твоите права и могат да ти помогнат при погрешна стъпка.

За повече информация, можеш да се свържеш с член на BEUC из целия ЕС оттук: https://www.beuc.eu/beuc-network/our-members