yourEUright

Cunoaște-ți drepturile. Trebuie să știi când ai dreptate.

În calitate de consumator din UE ai mai multe drepturi decât îți dai seama. Aceste drepturi au fost create pentru a-ți oferi protecție online, offline, dar și în spațiul UE.

Află care sunt acestea și cum le poți exercita.

Cunoaște-ți drepturile. Trebuie să știi când ai dreptate.

Este timpul să iei măsuri?

Dacă este momentul să îți soliciți drepturile de consumator - indiferent unde te-ai afla în UE, trebuie să știi că există soluții online și offline care te pot ajuta. Utilizează acest ghid care te va ajuta să decizi ce trebuie să faci în continuare și pentru a te informa referitor la rezolvarea disputelor.

Nu este ceea ce te așteptai să fie?

/youreuright/file/60_roimage021.jpg

send back dress in 14 days image

Trimite înapoi orice produs cumpărat online în termen de 14 zile – fără nicio justificare. Trebuie însă să fii conștient că există unele excepții.

Este #yourEUright să ştii mai multe și să cumperi în mod inteligent

Tuturor ne place să avem dreptate. Dar atunci când este vorba de dispute cu consumatorii poți fi sigur numai dacă îți cunoști drepturile de consumator din UE. Aici găsești mai multe informații care anume sunt acestea, cum le poți folosi și ce pași trebuie să urmezi pentru a soluționa o dispută. Începând de la serviciile bancare până la o publicitate înșelătoare, la produse defecte sau care nu prezintă siguranță, drepturile tale din UE există pentru a asigura că ești un client fericit și satisfăcut care poate folosi produsele în siguranță.