Skip to main content
EUROPEAN YEAR OF RAIL

Euroopan rautateiden teemavuosi

Tule mukaan

Why Rail?

Facts&Figures

Interesting facts and statistics about rail transport.

Junaliikenteen hyödyt

Rail connects people_FI

Junaa kannattaa käyttää monestakin syystä:

Juna soveltuu eri tarkoituksiin. Juna on kätevä väline työ- ja lomamatkalaisille. Yritykset ja kuljetusfirmat voivat kuljettaa junalla tavaraa yhä edullisemmin kaikkialle Eurooppaan. Samalla hiilijalanjälki pienenee.

Sustainable_FI

Junaliikenne on ympäristöystävällistä ja kestävää. Se toimii suureksi osaksi sähköllä. Junaliikenteen hiilidioksidipäästöt ovat reilusti pienemmät kuin lento- tai tieliikenteen päästöt vastaavilla matkoilla. Junat tuottavat EU:n liikenteen kasvihuonekaasupäästöistä vain 0,4 prosenttia. Eri liikennemuotojen yhteinen osuus EU:n kokonaispäästöistä on puolestaan 25 prosenttia. Juna on myös ainoa liikennemuoto, jonka päästöt ja energiankulutus vähenivät ja jossa uusiutuvien energialähteiden osuus kasvoi jatkuvasti vuosina 1990–2017. 

Rail is safe_FI

Junaliikenne on edullista, mukavaa ja turvallista. Junalla pääset turvallisesti perille niin lomalla kuin työmatkallakin. Se on turvallisin maaliikennemuoto, sillä junaonnettomuuksien kuolonuhrien määrä on huomattavan pieni. Junassa voit tehdä töitä – tai vain nauttia maisemista ja matkanteosta ilman stressiä.

 

Seuraa #EUYearofRail

Tilaa uutiskirje