Spaţiul profesorului

Homepage

Homepage

Căutați materiale didactice despre Uniunea Europeană?

Atunci ați ajuns în locul potrivit! Spațiul profesorului conține tot felul de materiale pentru diferite grupe de vârstă. Indiferent dacă doriți să îi învățați pe elevii dvs. despre ceea ce face UE, despre cum a apărut aceasta și despre cum acționează sau dacă doriți să dezbateți politicile UE mai detaliat, aici veți găsi o mulțime de surse de inspirație.
Teachers corner logo

Tot ce trebuie să știi despre alegerile europene din 2019

În perioada 23-26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. Acesta este momentul în care îți poți face vocea auzită.

În urma votului care va avea loc în mai 2019 vor fi aleși cei 705 eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.

Mai multe informații

Încă vă întrebați cu ce vă ajută UE? Iată doar câteva exemple

·         Ce face europa pentru mine

·         Ce face UE pentru cetățenii săi

·         EU ȘI UE

Ready, set… calculate!

Registration opens for the European Statistics Competition (ESC) 2019
The ESC is a school-based competition that allows 14 to 18 year-olds to compete against each other by solving statistical problems, searching for data and producing statistical analyses.

Ce tip de Uniune Europeană vă doriți? Un grup de cetățeni europeni a elaborat o serie de 12 întrebări simple, la care puteți răspunde pentru a le transmite liderilor europeni speranțele și preocupările dumneavoastră. Răspunsurile pe care le dați ne vor ajuta să conturăm viitorul DUMNEAVOASTRĂ!

Urmăriți materialul video

 

 

 

 

eu60ro

60 de ani de pace, democrație și solidaritate

În ziua de 25 martie 1957, șase țări (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Țările de Jos) au semnat Tratatul de la Roma, creând astfel Comunitatea Economică Europeană – precursoarea Uniunii Europene. Anul acesta se împlinesc așadar 60 de ani de la semnarea tratatului.

V-ar interesa să pregătiți o lecție specială, în care să discutați despre istoria Uniunii Europene și despre posibilitățile pe care le oferă UE tinerilor? Iată câteva resurse și materiale care v-ar putea fi de ajutor.

Pentru elevi de 9-12 ani:

Pentru elevi de 12-15 ani:

  • Europa pe scurt
    Puteți utiliza prezentarea (slide-urile 4-13) sau paginile 2 și 3

Pentru elevi de peste 15 ani:

Alte materiale interesante

Și de ce nu, plecând de la aceste informații, puteți lansa o discuție despre prezentul și viitorul Uniunii Europene. S-au îndeplinit visele părinților fondatori? Cum speră elevii dumneavoastră să fie Europa în următorii zece ani?

Homepage