Voor leerkrachten

Homepage

Homepage

Op zoek naar inspirerend lesmateriaal over de Europese Unie?

Dan bent u op de juiste plek aanbeland! Voor leerkrachten bevat diverse materialen voor verschillende leeftijdsgroepen. Of u uw leerlingen nu wilt uitleggen wat de EU doet, hoe de EU is ontstaan en hoe de EU werkt, of het EU-beleid tot in detail wilt bespreken: hier vindt u genoeg inspiratie.
Teachers corner logo

Ready, set… calculate!

Registration opens for the European Statistics Competition (ESC) 2019
The ESC is a school-based competition that allows 14 to 18 year-olds to compete against each other by solving statistical problems, searching for data and producing statistical analyses.

Wat voor Europa wilt u? Een groep van Europese burgers heeft twaalf simpele vragen opgesteld waarmee u de Europese politici kunt vertellen over uw wensen en uw zorgen. Uw antwoorden geven vorm aan UW toekomst!

Bekijk de video

 

 

eu60

60 jaar vrede, democratie en solidariteit

Op 25 maart 1957 tekenden zes landen (België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland) het Verdrag van Rome en richtten daarmee de Europese Economische Gemeenschap op, de voorloper van de Europese Unie. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat dit verdrag werd ondertekend.

Als leraar kunt u deze gelegenheid aangrijpen voor een speciale les over de geschiedenis van de EU en wat de EU jongeren zoal te bieden heeft. Daarom presenteren we hieronder wat materiaal dat hierbij van pas kan komen.

Voor scholieren van 9 tot 12 jaar:

Voor scholieren van 12 jaar en ouder:

Voor scholieren van 15 jaar en ouder:

Misschien komt ook dit nog van pas:

Dit materiaal kan als uitgangspunt dienen voor een discussie over het Europa van nu en het  Europa van de toekomst. Zijn de hoop en de dromen van de grondleggers uitgekomen? Wat zijn de dromen van uw leerlingen voor Europa voor de komende tien jaar?

Homepage