Lærerværelset

Homepage

Homepage

Mangler du undervisningsmaterialer om Den Europæiske Union?

Så er du havnet det helt rigtige sted! Lærerværelset indeholder mange forskellige undervisningsmaterialer til forskellige aldersgrupper. Uanset om du skal lære eleverne om, hvad EU laver, hvordan EU startede, og hvordan EU fungerer, eller du skal gå mere i detaljer med EU's politik, så kan du finde masser af inspiration her...
Teachers corner logo

Ready, set… calculate!

Registration opens for the European Statistics Competition (ESC) 2019
The ESC is a school-based competition that allows 14 to 18 year-olds to compete against each other by solving statistical problems, searching for data and producing statistical analyses.

Hvilken slags EU ser du for dig? En gruppe europæiske borgere har udarbejdet 12 enkle spørgsmål, som giver dig chancen for at fortælle EU's ledere om dine håb og bekymringer. Dine svar er med til at skabe DIN fremtid!

Se videoen

eu60da

60 år med fred, demokrati og solidaritet

Den 25. marts 1957 underskrev seks lande (Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg og Holland) Romtraktaten og skabte Det Europæiske Økonomiske Fællesskab, der var forløberen for Den Europæiske Union. I år er det 60 år siden traktaten blev undertegnet.

Som lærer vil du måske benytte lejligheden til at forberede en særlig time Den Europæiske Unions historie og om nogle af de muligheder, EU giver unge mennesker. Til det formål har vi nedenfor samlet nogle materialer, som du kan anvende:

For elever mellem 9 og 12 år:

For elever på 12 år eller ældre:

For elever på 15 år eller ældre:

Måske kan du også bruge disse materialer:

Oplysningerne kan være et oplæg til at diskutere den nuværende situation og EU’s fremtid. Er EU’s grundlæggeres håb og drømme blevet til virkelighed? Hvordan drømmer dine elever om, at Europa skal se ud om ti år?

Homepage