Кът на учителя

Homepage

Homepage

Търсите учебни материали за Европейския съюз?

Значи сте попаднали на правилното място! Кътът на учителя съдържа всякакви видове материали за различни възрастови групи. Независимо дали искате да помогнете на учениците си да научат повече за ЕС, как е поставено началото му и как функционира, или да обсъдите по-подробно политиките на ЕС в, тук ще откриете голямо вдъхновение...
Teachers corner logo

Европейските избори през 2019 г.: дайте своя глас за бъдещето на Европа

От 23 до 26 май 2019 г. хората в Европа ще изберат своите представители в Европейския парламент. Това е моментът да заявите своята позиция за бъдещето на ЕС. Чрез гласа си на европейските избори гражданите ще имат възможност да определят 705-те депутати, които ще представляват техните интереси на европейско ниво.

Научете повече

Научете как ЕС променя живота ви. Може би ще се изненадате колко много примери ще намерите.

Ready, set… calculate!

Registration opens for the European Statistics Competition (ESC) 2019
The ESC is a school-based competition that allows 14 to 18 year-olds to compete against each other by solving statistical problems, searching for data and producing statistical analyses.

Какъв Европейски съюз искате? Група европейски граждани състави 12 прости въпроса, чрез които имате възможност да разкажете на европейските лидери за вашите надежди и тревоги. Вашите отговори ще помогнат за оформяне на ВАШЕТО бъдеще!

Гледайте видеоклипа

eu60bg

60 години мир, демокрация и солидарност

На 25 март 1957 г. шест държави (Белгия, Франция, Германия, Италия, Люксембург и Нидерландия) подписаха Договора от Рим, с който бе създадена Европейската икономическа общност — предшественик на Европейския съюз. През тази година се навършват 60 години от подписването на договора.

Това е добър повод за вас като учител да подготвите, ако желаете, специален урок за историята на Европейския съюз и за някои от възможностите, които ЕС предлага на младите хора. За целта по-долу представяме някои материали, които можете да използвате в урока си.

За ученици на възраст 9—12 години:

За ученици на възраст 12—15 години:

  • Европа накратко
    можете да използвате презентацията (слайдове 4-13) или брошурата (страници 2 и 3)

За ученици на възраст 15—15 години:

Следните материали също може да са ви от полза:

Тази информация може да послужи като отправна точка за дискусия относно настоящето и бъдещето на ЕС. Сбъднаха ли се мечтите и надеждите на основателите на ЕС? Как вие като ученици мечтаете да изглежда Европа през следващото десетилетие?

Homepage