Tanár-segéd

Legjobbak

Legjobbak

Legjobbak

Ajánlott anyagok – 2017–2018-es tanév

Annak érdekében, hogy tanárként megkönnyítsük a munkáját, listát állítottunk össze azokból a bizottsági és más uniós intézmények által kidolgozott anyagokból, amelyek az Unióról szóló ismeretek átadásához a legmegfelelőbb oktatási segédanyagként használhatók általános és középiskolás diákok számára. Az uniós ismeretek elsajátítását segítő anyagokat tartalmazó dokumentumokat egy európai oktatási szakértőkből álló csoport válogatta össze a Bizottság és a többi uniós intézmény által készített anyagokból. Az ajánlott anyagok között szerepelnek tájékoztató füzetek, internetes játékok, plakátok, honlapok, rajzfilmek, diasorozatok és kisfilmek. Az oktatócsomagok az EU más hivatalos nyelvein is elérhetők.

Ha kérdéseket szeretne feltenni, kérjük, hívja a Europe Direct szolgálatot a 00 800 6 7 8 9 10 11 ingyenes telefonszámon, vagy forduljon az Önhöz legközelebb található regionális információs központhoz.

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Legjobbak
235

Minden, amit az Unióról tudni kell

15 éven felüliek
Munkafüzet

Ha elmúltál már 14, de még nem vagy 18, és szeretnél többet tudni az Európai Unióról, akkor ez a kiadvány Neked szól. Az Európai Unió hosszabb időn keresztül formálódott, folyamatosan alakult, és nemsokára a Te nemzedékeden lesz a sor, hogy döntsön a következő lépésekről. Így tehát eljött az idő arra, hogy kialakítsd az EU-val kapcsolatos saját véleményed. Reményeink szerint a kiadvány és a benne lévő feladatok nemcsak gondolatébresztők lesznek számodra, hanem érdekes témákat is kínálnak a barátaiddal vagy családoddal való, Európáról szóló beszélgetésekhez.

2017

15 éven felüliek
Füzet

Ez az ismeretterjesztő kiadvány az Európai Unióról és annak tevékenységeiről nyújt tájékoztatást. Az első rész röviden kifejti, hogy mi az Európai Unió. „Az Európai Unió tevékenységei” című második rész azt ismerteti, hogy az Európai Unió milyen tevékenységet folytat 35 különböző területen az európai és a távolabbi területeken élő polgárok életkö;rülményeinek javítása érdekében. A „Hogyan hoz döntéseket és hogyan lép fel az Európai Unió?” című harmadik rész az Európai Unió döntéshozatali folyamatának legfontosabb intézményeit, valamint azt ismerteti, hogy a döntéseik hogyan válnak fellépésekké.

2018

15 éven felüliek
Online feleletválasztós kvíz

Ez a középiskolásoknak szóló feleletválasztós online kvíz hasznos alapismereteket közvetít az Európai Unióról. A tanórákon és házi feladatként egyaránt hasznosítható kvíz kérdéseit nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is meg lehet válaszolni.

2017

Europe in a nutshell
12–15 évesek
PowerPoint-bemutató

Mennyire ismerik diákjai az Európai Unió földrajzát, történelmét, kultúráját vagy politikáját? Ez a bemutató 15–30 percben áttekintést ad a legfontosabb tudnivalókról, és későbbi vitákhoz is gondolatébresztő lehet. Jegyzetoldalai további hasznos háttér-információkkal és linkekkel szolgálnak.    

2016

Europe in a nutshell
12–15 évesek
Füzet

Ez a rövid és tömör brosúra kizárólag az alapvetésekre fókuszál: Valójában mi is Európa? Hogyan fejlődött az EU? Mivel foglalkozik manapság? Az „Európáról dióhéjban” című kiadvány egy átfogó képet ad, összefoglalva a földrajzi, történelmi, kulturális és politikai nézőpontokat. A könnyebb nyomtathatóság érdekében ezek mind egy-egy oldalon szerepelnek. A brosúrához egy tanároknak szóló útmutató is hozzátartozik.

2016

9–12 évesek
Füzet

Az érdekes tényeket és színes ábrákat felvonultató füzet izgalmas áttekintést nyújt Európáról, és röviden bemutatja, hogy mi az Európai Unió és hogyan működik.
A füzethez internetes játék tartozik.

2016

15 éven felüliek
Diabemutató

A tanárok e diaképek felhasználásával powerpointos előadást tarthatnak az EU-ról. Az egyes diaképek az EU-ról előzetes ismeretekkel nem rendelkező közönség számára is könnyen érthető stílusban egyszerű adatokat vagy kulcsszavakat mutatnak be. Ismertetik a legfontosabb számadatokat, a szakpolitikákat és az EU működését, valamint alapvető ismeretekkel szolgálnak az EU bővítéséről, a szerződésekről és az EU-s szimbólumokról.

Ez a webhely rendszeresen frissül.