Kotiček za učitelje

9–12 let

9–12 let

9–12 let

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 9–12 let
234

Vse o EU

9–12 let
12–15 let
15 let in več
Spletna stran

Učenje o davkih!
Želite izvedeti več o davkih na splošno ali vas zanima kak poseben vidik davkov? Prebrskajte po naših koristnih virih, ki zajemajo celo vrsto tem (davčna goljufija, davčna utaja, nacionalna sredstva itd.)

2017

9–12 let
Brošura

Knjižica za otroke, polna zanimivih dejstev in barvitih ilustracij, daje živahen pregled Evrope in na kratko pojasni, kaj je EU in kako deluje.
Spremlja jo spletna igra.

2016

European history

9–12 let
12–15 let
Teaching kit

Gradivo je namenjeno učencem med 10. in 15. letom starosti ter je v pomoč učiteljem pri uvajanju in razpravi o kulturni dediščini v šoli. Namen gradiva je, da mladim na zabaven način omogočimo odkrivanje in pridobivanje izkušenj o bogati in raznoliki evropski kulturni dediščini.

Na voljo je tudi spletna igra.

2018

Države in regije EU

9–12 let
Spletna stran

Uporabite ta zabavni interaktivni zemljevid za poučevanje učencev o državah Evropske unije. Pojdite na virtualni izlet v vsako državo in ugotovite, kaj je najljubša jed prebivalcev Češke, kateri šport je najbolj priljubljen na Slovaškem, naučite se imen nekaterih znanih nizozemskih slikarjev ter še veliko več!

2014

Energija in okolje

9–12 let
Online game

Dobrodošli v igri z Backom Jonom, v kateri se učimo, kako ustvariti čistejšo ter bolj zdravo in trajnostno prihodnost naših mest in planeta.
V tej igri morate pomagati zgraditi novo okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta ter ob nadziranju virov, hrane, energije in prevoza in upoštevanju okoljskih vprašanj poskrbeti, da so vse zadovoljne.
Poskusite zgraditi svoje mesto v desetih dneh, ko kmeta ni doma! In če menite, da ste dovolj okoljsko ozaveščeni, se preizkusite še v Jonovih misijah! Vodite Jona in njegovo čredo ter tako odpravite težavo in rešite svoje mesto.

2017

9–12 let
Brošura in Spletna stran

Publikacija vsebuje zanimiva dejstva o migraciji evropskih ptic in biotski raznovrstnosti ter predloge o tem, kako lahko otroci pomagajo pri varovanju naravnega okolja. V njej je tudi „knjižica zgodb“, ki vsebuje opažanja samih otrok in mlade bralce vabi, da tudi sami oddajo svoj prispevek.

2014