Кът на учителя

9–12 години

9–12 години

9–12 години

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 9–12 години
234

Всичко за ЕС

9–12 години
12–15 години
Над 15 години
Уебсайт

Да научим повече за данъците
Искате да научите повече за данъците като цяло или за конкретен аспект на данъците? Прегледайте полезните ни ресурси, които обхващат широк набор от теми (данъчни измами, укриване на данъци, национални ресурси и т.н.)

2017

9–12 години
Брошура

Пълна с интересни факти и пъстри илюстрации, тази брошура живописно представя Европа и накратко обяснява какво представлява и как работи Европейският съюз.
Освен това към брошурата има и Да опознаем Европа!

2016

European history

9–12 години
12–15 години
Учебен комплект

Този набор от пособия е предназначен за ученици на възраст между 10 и 15 години. Той бе разработен, за да помогне на учителите да представят и обсъждат темата за културното наследство в класната стая. Идеята е младежите да могат по забавен начин да опознаят и оценят богатото и разнообразно културно наследство на Европа.

Има и придружаваща онлайн игра.

2018

Държави и региони в ЕС

9–12 години
Уебсайт

Помогнете на Вашите ученици да научат за държавите в Европейският Съюз, използвайки тази забавна и интерактивна карта. Пътешествайте до всяка страна и научете какво обичат да ядат в Чехия, кой е най-разпространения спорт в Словакия, научете имената на известни холандски художници и още много, много повече.

2014

Енергия и околна среда

9–12 години
Online game

Добре дошли в играта „Овцата Шон“, която ще ни помогне да научим как да създадем по-чисто, по-здравословно, по-„устойчиво“ бъдеще за нашите градове и нашата планета!В играта трябва да помогнете за построяването на нов екологичен град за бездомните животни на Големия град и да се уверите, че всички те са щастливи, като контролирате ресурсите, храната, енергията, транспорта и природата.Опитайте се да построите ваш собствен град за десет дни, докато фермерът го няма! И ако мислите, че познавате добре природосъобразните методи, елате и се пробвайте в мисиите на Шон! Опитайте се да разрешите даден проблем, като ръководите Шон и неговото стадо и спасите вашия град.

2017

9–12 години
Брошура и Уебсайт

Публикацията предлага интересни факти за миграцията на птиците в Европа, за биоразнообразието, а така също и идеи за това какво могат да направят децата сами за опазване на естествената среда. Тя съдържа една „книжка“, в която са описани личните наблюдения на деца и тя приканва младите читатели да споделят също своите преживявания.

2014