Кът на учителя

12–15 години

12–15 години

12–15 години

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 12–15 години
232

Всичко за ЕС

9–12 години
12–15 години
Над 15 години
Уебсайт

Да научим повече за данъците
Искате да научите повече за данъците като цяло или за конкретен аспект на данъците? Прегледайте полезните ни ресурси, които обхващат широк набор от теми (данъчни измами, укриване на данъци, национални ресурси и т.н.)

2017

Europe in a nutshell
12–15 години
Презентация в PowerPoint

Какво знаят вашите ученици за Европейския съюз? Тази презентация ще ви помогне да им обясните най-важното за 15 — 30 минути и да ги подготвите за дискусия. На страниците с бележки ще намерите допълнителна информация и връзки.    

2016

12–15 години
Интерактивна аудиоброшура

Тази брошура запознава децата с 24-те официални езика на ЕС. Всеки език е представен на отделна страница, с цветни илюстрации и няколко основни и полезни израза като „благодаря“ и „не разбирам“. Печатната версия съдържа допълнително кратък диалог и се предлага заедно с ръководство за учителя.

2015

European history

9–12 години
12–15 години
Учебен комплект

Този набор от пособия е предназначен за ученици на възраст между 10 и 15 години. Той бе разработен, за да помогне на учителите да представят и обсъждат темата за културното наследство в класната стая. Идеята е младежите да могат по забавен начин да опознаят и оценят богатото и разнообразно културно наследство на Европа.

Има и придружаваща онлайн игра.

2018

Държави и региони в ЕС

12–15 години
Над 15 години
Online game

Това е образователна игра, която има за цел да насърчи младите хора да научат повече за Европейския съюз, неговите държави членки и държавите кандидатки и потенциални кандидатки за членство. Играчите пътуват из Европа, като отговарят на въпроси за страните, през които преминават, и играят игра с подреждане на плочки, за да спечелят жокери, които да им помогнат да продължат напред.
Играта обхваща различни теми, като например история, география, култура, както и общи факти за ЕС и за това как нови държави могат да станат негови членки.
Можете да изтеглите играта „Пътешествие из ЕС – опознавателно пътуване“ тук или да играете онлайн.


 

2018

12–15 години
Над 15 години
Уебсайт

Уебсайтът съдържа карти с основна информация за всяка държава от ЕС. Можете също да изтеглите и поръчате:

• Брошурата „Пътуване в Европа 2018—2019 г.“, която съдържа карта и много съвети при пътуване

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Селско и рибно стопанство

Farming: at the heart of our life
12–15 години
Комплект учебни материали за учителите

Комплектът е компилация от готови за употреба ресурси за преподаване и учене, която цели да повиши съзнанието сред европейците на възраст 11–15 години за значението на храната и селското стопанство за Европа. Чрез набор от разнообразни и допълващи се инструменти и упражнения учителите могат да помогнат на учениците да разгледат три приложими теми: храни, околна среда и селски райони. Той не е предназначен да осигури инструменти за преподаване на политика на ЕС на учениците, а да покаже как селското стопанство е от полза за всички граждани.

2017

12–15 години
Учебен комплект

Целта на училищния проект „Отгледано в ЕС“ е да се повиши осведомеността за сектора на аквакултурата сред младежите в Европа. Проектът ще спомогне учениците да се запознаят по-отблизо с рибовъдството и да разберат какво е значението му за местната общност.

2014

Енергия и околна среда

12–15 години
Брошура

В „Нашият свят, нашето бъдеще“ обясняваме какво прави Европейският съюз за справяне с един от най-големите проблеми, пред които е изправено човечеството днес, и как можем да допринесем за борбата с изменението на климата. Списанието съдържа раздел за науката и интервюта със студенти, а също и информация за случващото се в ЕС за намаляване на емисиите на парникови газове и за приспособяване към изменението на климата. Прочетете всичко по темата!

2015

Права на потребителите

12–15 години
Уебсайт

Осигурете на своите ученици практическите потребителски умения, от които се нуждаят в реалния живот! Уебсайтът „класна стая за потребители“ съдържа набор от ресурси за вдъхновяване на учители — по въпроси, вариращи от социални медии до гражданство и права на потребителите. Освен това, той позволява на учителите да създават уроци онлайн и да ги споделят с ученици, както и да обменят полезни съвети с други учители чрез една обща за ЕС онлайн общност.

Този уеб сайт се обновява постоянно.