Navigation path

Left navigation

Additional tools

Other available languages: EN FR DE ES NL IT SV PT FI EL

P/01/99

Bruxelles, den 22. maj 2001

8858/01 (Presse 194)
P 99/01
(OR. en)

Erklæring fra formandskabet på Den Europæiske Unions vegne om demobiliseringen af de væbnede etniske albanske grupper i Presevo-dalen

Den Europæiske Union udtrykker tilfredshed med, at repræsentanterne for de væbnede etniske albanske grupper har accepteret en fuldstændig demobilisering i det sydlige Serbien (Presevo-dalen), som blev underskrevet i går af UCPMB-lederen Shefket Musliu. Dette er et lovende skridt hen imod en ikke-voldelig løsning på situationen i Presevo-dalen. EU opfordrer indtrængende alle berørte personer til fuldt ud at respektere dette engagement og til at aflevere deres våben til KFOR og vende tilbage til det civile liv.

EU opfordrer FRJ's og den serbiske regering og de etniske albaneres repræsentanter til at fortsætte de konstruktive samtaler, de har ført de seneste dage med henblik på at underbygge iværksættelsen af de tillidsskabende foranstaltninger, herunder en hurtig oprettelse af en multietnisk politistyrke. EU forventer, at de udestående spørgsmål vedrørende de etniske minoriteter i Presevo-dalen, herunder de fordrevne personers tilbagevenden og de etniske albaneres integrering i de politiske, økonomiske og sociale strukturer, fortsat vil blive behandlet seriøst, når jugoslaviske styrker vender tilbage til sektor B.

________________________


Side Bar