Skip to main content

S pogovori oblikujemo našo prihodnost.

A sketch of a conversation between people in an european square, while a kid is playing with her dog. The conversation baloon transition to become the trees that surround the scene

 

Pridružite se pogovorom!

Pregled in predstavitve 

Spremljajte pogovore

Novi evropski Bauhaus

.

Želim si, da bi pobuda NextGenerationEU sprožila evropski val prenove in da bi naša Unija postala vodilna sila v krožnem gospodarstvu. Vendar to ni le okoljski ali gospodarski projekt, temveč mora biti nov kulturni projekt za Evropo.

Ursula Von der Leyen

Novi evropski Bauhaus je ustvarjalna in interdisciplinarna pobuda, katere cilj je na podlagi razprav oblikovati nove načine življenja na stičišču umetnosti, kulture, socialne vključenosti, znanosti in tehnologije. Omogoča uresničevanje zelenega dogovora v našem življenjskem okolju. Je poziv k zasnovi in oblikovanju trajnostnega in vključujočega okolja, ki ga bomo zgradili z združenimi močmi in nas bo navdajalo z lepoto.

Lepoto ustvarja vključujoč in dostopen življenjski prostor, v katerem pripadniki različnih kultur, disciplin, spolov in starostnih skupin v dialogu oblikujejo boljšo prihodnost za vse. Ustvarja jo tudi bolj vključujoče gospodarstvo, v katerem vsi uživajo blaginjo, življenjski prostor pa je cenovno dostopen.

Lepota je v trajnostnih rešitvah, ki vzpostavljajo dialog med grajenim in naravnim okoljem ter delujejo po načelu regenerativnih pristopov, temelječih na naravnih ciklih. Slednji obnavljajo vire in varujejo biotsko raznovrstnost.

Lepoto ustvarjajo izkušnje, ki nas bogatijo, saj presegajo naše materialne potrebe in temeljijo na ustvarjalnosti, umetnosti in kulturi. Učijo nas, da je raznolikost treba ceniti, saj je priložnost za vzajemno učenje.

o pobudi

Več 

Najnovejše video vsebine