Skip to main content

Discutând putem contura viitorul împreună

A sketch of a conversation between people in an european square, while a kid is playing with her dog. The conversation baloon transition to become the trees that surround the scene

 

Participați la discuții

Concept și prezentări 

Urmăriți discuțiile

Noul Bauhaus european

.

Îmi doresc ca NextGenerationEU să demareze un val de renovare la nivel european și să facă din Uniunea noastră un lider al economiei circulare. Acesta nu este însă doar un proiect de mediu sau un proiect economic: trebuie să fie un nou proiect cultural pentru Europa.

Ursula von der Leyen

Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară, care își propune să creeze un spațiu de întâlnire pentru conceperea unor noi moduri de viață în care se întrepătrund arta, cultura, incluziunea socială, știința și tehnologia. Aduce Pactul verde în clădirile noastre și invită la un efort colectiv pentru a imagina și construi un viitor durabil, integrator și frumos pentru minte și suflet.

Frumos înseamnă spații accesibile și incluzive, în care dialogul dintre diferite culturi, discipline, genuri și generații ne oferă oportunitatea de a ne imagina un loc mai bun pentru toți. Înseamnă și o economie mai incluzivă, în care bogăția este bine distribuită, iar prețurile imobiliare sunt abordabile.

Frumos înseamnă soluții durabile care creează un echilibru între zonele construite și ecosistemele planetei. Putem realiza acest lucru printr-o abordare regenerativă inspirată de ciclurile naturii, adică reconstituind resursele și protejând biodiversitatea.

Frumos înseamnă experiențe care ne îmbogățesc, inspirate de creativitate, artă și cultură și răspunzând altor nevoi decât cele materiale. Înseamnă să apreciem diversitatea și să vedem în ea o oportunitate de a învăța unii de la alții.

Despre inițiativă

Detalii 

Cel mai recent material video