Skip to main content

Naša međusobna komunikacija oblikovat će našu budućnost.

A sketch of a conversation between people in an european square, while a kid is playing with her dog. The conversation baloon transition to become the trees that surround the scene

 

Uključite se u razgovore

Pregled i uvod 

Pratite razgovore

Novi europski Bauhaus

.

Želim da instrument NextGenerationEU pokrene europski val obnove i da tako naša Unija postane predvodnica u kružnom gospodarstvu. No to nije samo okolišni i gospodarski projekt, nego mora biti i novi kulturni projekt za Europu.

Ursula von der Leyen

Novi europski Bauhaus kreativna je i interdisciplinarna inicijativa i mjesto susreta umjetnosti, kulture, društvene uključenosti, znanosti i tehnologije na kojem se oblikuju budući životni stilovi. Potiču se zajedničke aktivnosti osmišljavanja i izgradnje održivih, uključivih i zdravih životnih prostora za budućnosti, čime se zeleni plan približava svakodnevnom životu građana.

Atraktivni životni prostori uključivi su i pristupačni te se u njima na temelju dijaloga među pripadnicima različitih kultura, disciplina, spolova i dobi stvaraju prilike za osmišljavanje boljeg prostora za sve. Oni podrazumijevaju i uključivije gospodarstvo s raspodjelom bogatstva i cjenovno pristupačnim prostorima.

Atraktivni životni prostori podrazumijevaju održiva rješenja koja omogućavaju dijalog između izgrađenog okoliša i ekosustava. U njima se primjenjuju regenerativni pristupi po uzoru na prirodne cikluse kojima se obnavljaju resursi i štiti bioraznolikost.

Atraktivni životni prostori omogućavaju iskustva koja odgovaraju na potrebe koje nadilaze materijalnu dimenziju i nadahnuta su kreativnošću, umjetnošću i kulturom. U takvim se prostorima raznolikost slavi kao prilika da učimo jedni od drugih.

O inicijativi

Saznajte više 

Najnoviji prijenos