Skip to main content
 NEB-prizes-Banner2-noflag

Namen nagrad

Cilj novega evropskega Bauhausa je, da zeleni dogovor postane kulturna, pozitivna in oprijemljiva izkušnja, ki v središče postavlja človeka. Vsak mora občutiti, videti in izkusiti zeleno in digitalno preobrazbo ter način, kako izboljšuje kakovost našega življenja. 

Da bi pospešili prehod na zeleno gospodarstvo, prispevali k okrevanju in zagotovili boljše skupno življenje za vse, moramo izkoristiti obstoječe bogate znanje, izkušnje in zmogljivosti, hkrati pa stremeti k novim vizijam, zamislim in rešitvam. Nagrade novega evropskega Bauhausa bodo to spodbujale.

Nagrade za leto 2021 bodo prispevale k fazi zasnove pobude. 

Vrste in vrednost nagrad

Nagrade so priznanje za obstoječe dosežke in podpirajo mlajšo generacijo pri nadaljnjem razvoju novih konceptov in zamisli. Primerom in konceptom, ki prikazujejo že obstoječe estetske, trajnostne in vključujoče prostore na naših tleh, v skupnostih in praksah, pomagajo pridobiti na vidnosti in jim utirati pot v prihodnost.

Nagrade bodo podeljene v 10 različnih kategorijah. V vsaki kategoriji se bodo nagrade podeljevale v dveh vzporednih sklopih:

  • nagrade novega evropskega Bauhausa za obstoječe, že zaključene primere/projekte
  • vzhajajoče zvezde novega evropskega Bauhausa za koncepte ali zamisli mladih talentov, starih največ 30 let

Nagrajenci v posamezni kategoriji bodo prejeli:

  • 30 000 evrov in komunikacijski paket za nagrade novega evropskega Bauhausa
  • 15 000 evrov in komunikacijski paket za vzhajajoče zvezde novega evropskega Bauhausa

Prijavitelji in roki za prijavo

Prijavijo se lahko posamezniki in organizacije, ki lahko zastopajo pobudo. Skupne prijave so dovoljene. V prijavi mora biti obrazložena vloga subjekta prijavitelja v projektu.

Prijave za vzhajajoče zvezde novega evropskega Bauhausa lahko oddajo posamezniki ali skupine posameznikov, ki so na končni datum razpisa stari največ 30 let.

Prijavitelji so lahko rezidenti EU ali drugih držav, če se ali se bodo njihovi projekti/zamisli razvijali in izvajali v EU.

Prijave je mogoče spreminjati, dokler so v načinu urejanja.

Rok za oddajo prispevkov je 31. maj 2021.

Način prijave

Prijavite se lahko na zadevni platformi, kjer najdete tudi informacije o različnih kategorijah nagrad in podroben vodnik za prijavitelje.

Novi evropski Bauhaus 2021

S klikom gumba boste zapustili stran in vstopili na platformo za prijavo.

Registracija in prijava 

Razširite informacije o nagradah!

Promo material for New European Bauhaus Prizes
English
(3.05 MB - ZIP)
Prenesi