Kotiček za učenje
Igra

Sestavljanka o Evropski Uniji

Želiš sestaviti sestavljanko v zvezi z državami ali jeziki EU? Ali oboje? Prav tako lahko natisneš obsežen zemljevid Evrope.

Do 9 let Kultura Države EU
Igra

Ugani darila skupaj z babico!

Otroka na potovanju po Evropi kupujeta spominke za svojo babico. Poveži pike in pomagaj babici, da odkrije svoja darila!

Do 9 let Kultura Države EU
Igra

Odkrivajmo Evropo!

EU ima 28 držav članic. Vsaka ima drugačno zgodovino, geografijo in kulturo. Preizkusi svoje znanje, igraj sam ali tekmuj s sošolci.

 

9–12 let 12–15 let Države EU
Igra

Poišči znamenitosti

Kliknite Evropsko zastavico in si oglejte slavne mejnike, vsak od njih pa se pojavi dvakrat! Ali znaš poiskati par?

Do 9 let Kultura Države EU
Igra

Spomin

Vsaka od 28 držav EU ima svojo zastavo. Z obračanjem kart poskusi najti ustrezne pare. Spoznaj, kaj pomenijo barve na zastavi.

 

Do 9 let Informacije o EU Kultura Države EU
Igra

Kokoška iz papirja

Izberite osnovna dejstva o EU: Natisnite in upognite list ter oblikujte zabavni origami, ki ga bodo otroci oboževali!

Do 9 let Informacije o EU
Igra

Evropska unija: kaj je to?

Uporabite ta zabavni interaktivni zemljevid za poučevanje učencev o državah Evropske unije. Pojdite na virtualni izlet v vsako državo in ugotovite, kaj je najljubša jed prebivalcev Češke, kateri šport je najbolj priljubljen na Slovaškem, naučite se imen nekaterih znanih nizozemskih slikarjev ter še veliko več!

9–12 let Informacije o EU Kultura Države EU Zgodovina Evropske unije Zakonodaja in institucije EU
Igra

Časovni stroj

Z zabavnim kvizom preveri, kako dobro poznaš evropsko zgodovino. Popelji svojo vesoljsko ladjo k pravilnemu odgovoru in pazi na meteoroide!

 

15 let in več Zgodovina Evropske unije
Igra

Detektivi na področju kulturne dediščine

Spletna igra Detektivi na področju kulturne dediščine za dijake od 10–12 let oziroma 13–15 let je del izobraževalnega gradiva za učitelje. Ponuja uvod v evropsko kulturno dediščino in daje iztočnice za razpravo. Igra je namenjena dvema ali več igralcem ob spremstvu učitelja.

9–12 let 12–15 let Kultura
Igra

Z jeziki pridemo dlje

Ta brošura otrokom predstavlja 24 uradnih jezikov EU. Vsak jezik je predstavljen na svoji strani, pisane ilustracije pa dopolnjuje nekaj osnovnih in koristnih izrazov, kot sta „hvala” ter „ne razumem”. Različica, primerna za tiskanje, vsebuje tudi kratek dialog, spremlja pa jo vodnik za učitelje.

Države EU Kultura
Igra

LinguaGo!

V Evropski uniji je 24 uradnih jezikov. Prepoznaj jih in naberi točke, a pazi na zlobne pajke. Zato kar hitro skozi labirint!

12–15 let Informacije o EU
Igra

Partnerji

V stripu je opisanih šest regij Evropske unije: Finska, Irska, severna Poljska, Portugalska, južna Italija in eno čezmorsko ozemlje: Francoska Gvajana. Dejstva in številke o regionalni politiki ter njenih različnih vidikih dopolnjujejo fiktivni del knjige.

Digitalna različica Partnerjev je zabavna in poučna interaktivna predstavitev, ki vsebuje tudi kvize in igre. Na spletišču so na voljo dodatne informacije in povezave za učitelje.

12–15 let Države EU