Kotiček za učenje
Igra
Kviz

Climate & Energy Quiz

Sodeluj v kvizu o podnebnih vprašanjih in postani podnebni junak!

9–12 let Okolje in podnebje
Vadnica
Igra
Kviz
Spletišče

EU & jaz

Publikacija je namenjena mladim v starosti od 14 do 18 let in srednješolskim uciteljem, ki želijo izvedeti vec o Evropski uniji in njenih prednostih.

Ta publikacija in naloge, ki jih vključuje, vas ne bodo samo spodbudile k razmisleku, ampak vam bodo tudi pomagale pri pogovorih o Evropi s prijatelji in družino.

K tej brošuri spada spletni kviz, s katerim lahko na zabaven način obnovite svoje znanje o nekaterih obravnavanih vprašanjih.

15 let in več Zakonodaja in institucije EU Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU
Igra

Spoznaj svoje opraševalce

Izzovi svoje prijatelje in družino ter spoznaj različne vrste opraševalcev, njihov pomen za človeštvo in nevarnost izumrtja. Več kot boš vedel o teh čudovitih in dragocenih bitjecih, večje bodo tvoje možnosti za zmago!

9–12 let 12–15 let Okolje in podnebje
Igra

Trajnostni Bacek Jon online hra

Dobrodošli v igri z Backom Jonom, v kateri se učimo, kako ustvariti čistejšo ter bolj zdravo in trajnostno prihodnost naših mest in planeta.
V tej igri morate pomagati zgraditi novo okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta ter ob nadziranju virov, hrane, energije in prevoza in upoštevanju okoljskih vprašanj poskrbeti, da so vse zadovoljne.
Poskusite zgraditi svoje mesto v desetih dneh, ko kmeta ni doma! In če menite, da ste dovolj okoljsko ozaveščeni, se preizkusite še v Jonovih misijah! Vodite Jona in njegovo čredo ter tako odpravite težavo in rešite svoje mesto.

9–12 let Okolje in podnebje
Igra
Videoposnetek
Spletišče

TAXEDU Portal

Učenje o davkih!
Želite izvedeti več o davkih na splošno ali vas zanima kak poseben vidik davkov? Prebrskajte po naših koristnih virih, ki zajemajo celo vrsto tem (davčna goljufija, davčna utaja, nacionalna sredstva itd.)

9–12 let 12–15 let 15 let in več Gospodarstvo