Leerhoek
Game

EU-PUZZEL!

Zin in een puzzel over de EU-landen of de EU-talen? Of allebei? En dan kun je ook nog een grote kaart van Europa printen om in te kleuren!
Tot 9 jaar Cultuur EU-landen
Game

Raad waar de cadeautjes voor oma vandaan komen!

Twee kinderen gaan op reis door Europa en kopen onderweg souvenirs voor hun oma. Verbind de punten en ontdek wat voor souvenirs het zijn. Veel plezier!
Tot 9 jaar Cultuur EU-landen
Game

Ontdek Europa!

De EU telt 28 landen. Elk van die landen heeft een eigen geschiedenis, geografie en cultuur. Test je kennis op het spelbord - alleen of samen met vrienden of klasgenoten

 

9 tot 12 jaar 12 tot 15 jaar EU-landen
Game

Zoek de bezienswaardigheden

Klik op de Europese vlaggen en bekijk de beroemde bezienswaardigheden... dubbel! Koppel jij de juiste aan elkaar?

Tot 9 jaar Cultuur EU-landen
Game

Memory

Alle 28 landen van de EU hebben een eigen vlag. Keer iedere beurt 2 kaartjes om en probeer 2 dezelfde vlaggen te vinden. Wat betekenen de kleuren van de vlaggen?

 

Tot 9 jaar Over de EU Cultuur EU-landen
Game

Happertje

Zo steek je nog wat op over de EU…  Print dit blad en vouw het volgens de lijnen. Een leuk origamispel voor kinderen!

Tot 9 jaar Over de EU
Game

De EU, waar gaat het om?

Help uw leerlingen meer ontdekken over de landen van de Europese Unie met deze leuke, interactieve kaart. Maak een reis naar elk land en ontdek de favoriete gerechten in Tsjechië, de favoriete sport in Slowakije, de namen van beroemde Nederlandse schilders en veel, veel meer!

9 tot 12 jaar Over de EU Cultuur EU-landen Geschiedenis van Europa Wetgeving en instellingen
Game

Tijdmachine

Doe mee aan deze quiz en test je kennis over de Europese geschiedenis. Vlieg met het ruimteschip naar het juiste antwoord. Ontwijk de meteorieten!

 

15 jaar en ouder Geschiedenis van Europa
Game

Speurtocht naar cultureel erfgoed

De onlinegame “Speurtocht naar cultureel erfgoed” voor scholieren van 10-12 of 13-15 jaar maakt deel uit van de onderwijstoolkit voor leerkrachten. De game laat jongeren kennis maken met het Europees cultureel erfgoed en zorgt voor gespreksstof. Je kunt de game spelen met twee of in groepjes, met de leerkracht als begeleider.

9 tot 12 jaar 12 tot 15 jaar Cultuur
Game

Talen helpen je vooruit

Deze brochure introduceert de 24 officiële talen van de EU voor kinderen. Elke taal wordt op een aparte bladzijde gepresenteerd, met kleurige illustraties en een aantal handige basisformuleringen zoals „Bedankt” en „Ik begrijp het niet”. De papieren versie bevat ook nog eens een korte dialoog en gaat vergezeld van een lerarengids.

EU-landen Cultuur
Game

LinguaGo!

De EU telt 24 officiële talen. Probeer ze te herkennen en punten te scoren terwijl je de gemene spinnen vermijdt. Je moet wel snel zijn!

12 tot 15 jaar Over de EU
Game

Partners

Zes regio’s binnen de Europese Unie spelen een hoofdrol in dit stripboek: Finland, Ierland, Noord-Polen, Portugal, Zuid-Italië en één overzees gebied, Frans-Guyana. Feiten en grafieken over regionaal beleid en de uiteenlopende aspecten ervan vormen een aanvulling op het fictieve gedeelte van het boek.

De digitale versie van "Partners" is nieuw, leuk en leerzaam en maakt het verhaal interactief met onder andere quizzen en games. De website bevat ook extra informatie en links voor leerkrachten.

12 tot 15 jaar EU-landen