Tanulósarok
Játék
Kvízjáték

Climate & Energy Quiz

Válaszolj a kvízkérdésekre, és legyél te is környezetvédelmi szuperhős!

9–12 évesek Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiapolitika
Játék
Kvízjáték

Az EU és én

Ez a középiskolásoknak szóló feleletválasztós online kvíz hasznos alapismereteket közvetít az Európai Unióról. A tanórákon és házi feladatként egyaránt hasznosítható kvíz kérdéseit nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is meg lehet válaszolni.

15 éven felüliek Az EU jogszabályai és intézményei Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról
Játék

Fedezzük fel Európát!

Az Európai Uniónak 27 tagállama van. Mindegyik más és más történelemmel, földrajzi adottságokkal és kultúrával rendelkezik. Tedd próbára tudásod e társasjáték segítségével! Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra osztálytársaidat!

9–12 évesek 12–15 évesek Uniós országok
Játék

Mit jelent pontosan az EU?

Segítsen tanítványainak ezzel az érdekes interaktív térképpel, hogy tájékozottabbak legyenek az Európai Unióról! Elutazhatnak az egyes országokba, és megtudhatják, mi a csehek kedvenc étele, melyik a legnépszerűbb sportág Szlovákiában, megtanulhatják néhány híres holland festő nevét és még sok-sok egyebet!

9–12 évesek Az EU jogszabályai és intézményei Culture Az EU története Uniós országok Az Európai Unióról
Játék
Kvízjáték

#EuroAt20

Ismered-e valójában az eurót? Teszteld a tudásodat!

15 éven felüliek Gazdaság
Játék

Biológiai sokféleség

Dobókockás társasjáték Próbáld ki barátaiddal a biológiai sokféleségről szóló társasjátékunkat. A cél felé haladva sok érdekeset megtudhatsz a természetről és a környezetvédelemről. Bábunak akár különböző színűre festett kavicsokat is használhatsz, de ha van jobb ötleted, szabad a pálya. Engedd szabadjára a képzeleted!
9 éven aluliak 9–12 évesek Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiapolitika
Játék

Ismerd meg a beporzókat!

Hívd ki a barátaidat és a családodat egy játékra, és tudj meg többet a különböző beporzófajokról, valamint arról, hogy miért is olyan fontosak az emberiség számára, és miért fenyegeti őket a kihalás! Minél többet tudsz ezekről a csodálatos és értékes élőlényekről, annál nagyobb esélyed van arra, hogy nyerj!

9–12 évesek 12–15 évesek Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiapolitika