Kutak za učenje
Igra

Igra o Europskoj uniji

Želite li igrati igru o zemljama ili jezicima EU-a? Ili obje? Također možete ispisati veliku bojanku s kartom Europe.

Do 9 godina Kultura Zemlje EU-a
Igra

Zagonetke za baku

Dvoje djece putuje Europom i kupuje suvenire za baku. Zabavite se spajanjem točaka kako bi baka otkrila kakve je suvenire dobila.

Do 9 godina Kultura Zemlje EU-a
Igra

Istražimo Europu!

EU ima 28 zemalja članica. Svaka od njih ima drugačiju povijest, geografiju i kulturu. Testiraj svoje znanje društvenom igrom - igraj sam/sama ili izazovi prijatelje iz razreda.

 

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Zemlje EU-a
Igra

Pronađi znamenitosti

Kliknite na europske zastave da biste vidjeli poznate znamenitosti – svaka se prikazuje dvaput! Možete li pronaći parove?

Do 9 godina Kultura Zemlje EU-a
Igra

Igra memorije

Svaka od 28 zemalja EU-a ima svoju zastavu. Vidi možeš li spojiti parove okretanjem karata. Nauči što znače boje na svakoj zastavi.

 

Do 9 godina O EU-u Kultura Zemlje EU-a
Igra

Kokoš od papira

Saznajte osnovne činjenice o EU-u: ispišite i presavijte list za zabavnu origami igru koju djeca obožavaju.

Do 9 godina O EU-u
Igra

O čemu se radi u EU-u?

Pomognite svojim učenicima otkriti više o zemljama Europske unije pomoću ove zabavne, interaktivne karte. Krenite na istraživanje svake zemlje i saznajte što vole jesti Česi, koji je najpopularniji sport u Slovačkoj, koji su poznati nizozemski slikari i mnogo, mnogo više!

Od 9 do 12 godina O EU-u Kultura Zemlje EU-a Povijest EU-a Pravo i institucije EU-a
Igra

Vremenski stroj

Odigraj ovaj kviz i otkrij koliko znaš o europskoj povijesti. Odleti svemirskim brodom do točnog odgovora, pazeći da pritom izbjegavaš meteorite!

 

Više od 15+ godina Povijest EU-a
Igra

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom

Detektivska igra potrage za kulturnom baštinom za učenike u dobi od 10 do 12 ili od 13 do 15 godina dio je obrazovnih alata namijenjenih učiteljima. Služi kao uvod u europsku kulturnu baštinu i potiče raspravu. Može se igrati u parovima ili skupinama, a učitelj ima ulogu moderatora.

Od 9 do 12 godina Od 12 do 15 godina Kultura
Igra

Jezici vas vode dalje

Ovom knjižicom djeca se upoznaju s 24 službenih jezika Europske unije. Svaki je jezik predstavljen na zasebnoj stranici sa šarenim ilustracijama te nekoliko osnovnih i korisnih izraza, kao što su "hvala" i "ne razumijem". Tiskana verzija sadrži dodatan kratak razgovor i priručnik za učitelje.

Zemlje EU-a Kultura
Igra

LinguaGo!

EU ima 24 službena jezika. Prepoznaj ih izbjegavajući zle pauke i sakupi bodove. Moraš biti brz/brza!

Od 12 do 15 godina O EU-u
Igra

Zeleni Janko igra

Dobrodošli u igru Janko Strižić u kojoj ćemo naučiti kako stvoriti čistiju, zdraviju i „održiviju” budućnost za naše gradove i planet! U igri morate pomoći u izgradnji novog ekološkog grada za lutajuće životinje Velikoga grada. Pritom morate nadgledati resurse, hranu, energiju, prijevoz i pitanja prirode kako biste ih održavali sretnima. Pokušajte izgraditi vlastiti grad tijekom deset dana dok nema poljoprivrednika! Ako mislite da ste dovoljno „zeleni”, okušajte se u Jankovim misijama! Pokušajte riješiti problem navodeći Janka i njegovo stado te spasite svoj grad.

Od 9 do 12 godina Okoliš i klima