Oppisoppi
Spel

EU-PALAPELI

Kokoa EU-maita tai EU-kieliä esittelevä palapeli. Voit myös tulostaa suuren Euroopan kartan ja värittää sen.

Alle 9-vuotiaat Kulttuuri EU-maat
Spel

Tunnista tuliaiset!

Lapset ovat matkailleet Euroopassa ja tuovat tuliaisia mummilleen. Yhdistä pisteet ja auta mummia arvaamaan, mitä tuliaiset ovat.

Alle 9-vuotiaat Kulttuuri EU-maat
Spel

Tutkimusretkellä Euroopassa

EU:ssa on 28 jäsenmaata. Jokaisella niistä on oma historiansa, luontonsa ja kulttuurinsa. Testaa tietosi lautapelin avulla – pelaa yksin tai haasta mukaan kavereita.

 

9–12-vuotiaat 12–15-vuotiaat EU-maat
Spel

Etsi nähtävyydet

Napsauta EU-lippua ja näkyviin tulee jokin eurooppalainen nähtävyys. Löydätkö parit?

Alle 9-vuotiaat Kulttuuri EU-maat
Spel

Muistipeli

Jokaisella EU-maalla on lippunsa. Pystytkö löytämään lippuparit? Tutustu myös lippujen historiaan ja niiden värien merkitykseen.

 

Alle 9-vuotiaat Perustietoa EU:sta Kulttuuri EU-maat
Spel

Paperikirppu

Perustietoa EU:sta: Tulosta tietosivu ja taittele siitä hauska paperikirppu-origami.

Alle 9-vuotiaat Perustietoa EU:sta
Spel

EU - mikä se oikein on?

Auta oppilaitasi oppimaan uutta EU-jäsenmaista tämän hauskan, interaktiivisen kartan avulla. Matkusta joka maahan ja selvitä, mitä Tšekissä syödään, mikä on Slovakian suosituin urheilulaji, ketkä ovat Hollannin kuuluisimmat taidemaalarit ja paljon muuta!

9–12-vuotiaat Perustietoa EU:sta Kulttuuri EU-maat EU:n historia EU:n lainsäädäntö ja toimielimet
Spel

Aikakone

Tämän tietokilpailun aiheena on Euroopan historia. Ohjaa avaruusalus oikeaan vastaukseen mutta varo meteoriitteja.

 

Yli 15-vuotiaat EU:n historia
Spel

Kulttuuriperintöetsivät-peli

Oppimateriaaliin kuuluu verkossa pelattava Kulttuuriperintöetsivät-peli, jonka kohderyhminä ovat 10–12-vuotiaat ja 13–15-vuotiaat nuoret. Pelissä esitellään Euroopan kulttuuriperintöä ja kannustetaan keskusteluun. Peliä voi opettajan johdolla pelata pareittain tai ryhminä.

9–12-vuotiaat 12–15-vuotiaat Kulttuuri
Spel

Kielten matkassa maailmalle

Kirjasessa esitellään lapsille EU:n 24 virallista kieltä. Kullekin kielelle on oma sivunsa, jolla on värikkäitä kuvituksia ja muutamia käytännöllisiä peruslausahduksia, kuten ”kiitos” ja ”en ymmärrä”. Paperikopio sisältää lisäksi lyhyen dialogin ja se toimitetaan opettajan oppaan mukana.

EU-maat Kulttuuri
Spel

LinguaGo!

EU:ssa on 24 virallista kieltä. Tunnista kielten nimet, mutta varo ilkeää hämähäkkiä, joka voi viedä kaikki pisteesi. Nopeus on valttia!

12–15-vuotiaat Perustietoa EU:sta
Spel

Kumppanit

Kirjassa esitellään kuusi Euroopan unionin aluetta: Suomi, Irlanti, Pohjois-Puola, Portugali, Etelä-Italia ja yksi merentakainen alue, Ranskan Guayana. Aluepolitiikkaa ja sen eri osa-alueita koskevat tiedot ja luvut täydentävät kirjan sepitteellistä osaa.

Kumppanit-sarjakuvakirjan digitaalinen versio tuo tarinaan uusia ulottuvuuksia yhdistämällä juoneen interaktiivisia elementtejä sekä visailuja ja pelejä. Sivustolla on myös lisätietoa ja linkkejä opettajille.

12–15-vuotiaat EU-maat