Γωνιά μάθησης
Παιχνίδι

ΤΟ ΠΑΖΛ της ΕΕ!

Θέλεις να κάνεις ένα παζλ για τις χώρες ή τις γλώσσες της ΕΕ; Ή και για τα δύο; Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις έναν γιγαντιαίο χάρτη της Ευρώπης για να τον χρωματίσεις!
Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Μάντεψε τι δώρο σου φέραμε γιαγιά!

Δύο παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη και αγοράζουν αναμνηστικά δώρα για τη γιαγιά τους. Διασκέδασε με το παιχνίδι και ένωσε τις τελείες για να βοηθήσεις τη γιαγιά να βρει τα δώρα της!
Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 28 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

 

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Βρες τα αξιοθέατα

Κάνε κλικ στις ευρωπαϊκές σημαίες και δες φημισμένα αξιοθέατα... καθένα από αυτά εμφανίζεται δύο φορές! Μπορείς να βρεις τα ζεύγη;
Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Παιχνίδι μνήμης

Καθεμιά από τις 28 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

 

Έως 9 ετών Λίγα λόγια για την ΕΕ Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Χάρτινη χήνα

Διάλεξε μερικά βασικά γεγονότα για την ΕΕ: τύπωσε και δίπλωσε το χαρτί για να φτιάξεις ένα αστείο οριγκάμι που θα λατρέψεις όπως όλα τα παιδιά!

Έως 9 ετών Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Βοηθήστε τους μαθητές σας να ανακαλύψουν περισσότερα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτόν το διασκεδαστικό, διαδραστικό χάρτη. Ταξιδέψτε στην κάθε χώρα και δείτε τι τους αρέσει να τρώνε στην Τσεχική Δημοκρατία, πιο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Σλοβακία, μάθετε τα ονόματα μερικών φημισμένων Ολλανδών ζωγράφων και ακόμα πολλά περισσότερα!

Ηλικίες από 9 έως 12 Λίγα λόγια για την ΕΕ Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ
Παιχνίδι

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

 

15 ετών και πάνω Ιστορία της ΕΕ
Παιχνίδι

Ντεντέκτιβ Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το διαδικτυακό παιχνίδι «Ντεντέκτιβ Πολιτιστικής Κληρονομιάς» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10-12 ή 13-15 ετών και είναι μέρος του παιδαγωγικού υλικού για εκπαιδευτικούς. Αποτελεί εισαγωγή στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και καλλιεργεί το έδαφος για συζητήσεις. Μπορεί να παιχτεί από ζευγάρια ή ομάδες παικτών, και ο δάσκαλος βοηθά όταν χρειάζεται.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Πολιτισμός
Παιχνίδι

Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες

Αυτό το έντυπο παρουσιάζει στα παιδιά τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Κάθε γλώσσα παρουσιάζεται στη δική του σελίδα, με έγχρωμη εικονογράφηση και μερικές χρήσιμες φράσεις, όπως «ευχαριστώ» και «Δεν καταλαβαίνω». Η έντυπη έκδοση περιέχει έναν επιπλέον σύντομο διάλογο και συνοδεύεται από έναν Οδηγό Εκπαιδευτικού.

Χώρες της ΕΕ Πολιτισμός
Παιχνίδι

LinguaGo!

Η ΕΕ έχει 24 επίσημες γλώσσες. Βρες ποιες είναι αποφεύγοντας τις αράχνες για να κερδίζεις πόντους. Πρέπει να παίζεις γρήγορα!

Ηλικίες από 12 έως 15 Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

O «Πράσινος» Shaun Διαδικτυακό παιχνίδι

Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι «Σον το πρόβατο» που προσπαθεί να μας διδάξει πώς να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο, υγιέστερο, βιωσιμότερο μέλλον για τις πόλεις και τον πλανήτη μας!
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να βοηθήσετε στο χτίσιμο μιας πόλης καινούργιας, με οικολογικές ευαισθησίες για τα αδέσποτα της Μεγάλης Πόλης, φροντίζοντας να είναι όλα ευχαριστημένα. Θα πρέπει να διαχειρίζεστε τους πόρους, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.
Προσπαθήστε να χτίσετε τη δική σας πόλη μέσα σε δέκα ημέρες, όσο λείπει ο αγρότης-νοικοκύρης! Και αν νομίζετε ότι είστε αρκετά «πράσινοι», προσπαθήσετε να τα καταφέρετε με τις αποστολές του Σον! Προσπαθήστε να λύσετε ένα πρόβλημα, καθοδηγώντας τον Σον και το κοπάδι του, και σώστε την πόλη σας!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα