Γωνιά μάθησης
Παιχνίδι

Το παζλ της ΕΕ!

Θέλεις να κάνεις ένα παζλ για τις χώρες ή τις γλώσσες της ΕΕ; Ή και για τα δύο; Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις έναν γιγαντιαίο χάρτη της Ευρώπης για να τον χρωματίσεις!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Μάντεψε τι δώρο σου φέραμε γιαγιά!

Δύο παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη και αγοράζουν αναμνηστικά δώρα για τη γιαγιά τους. Διασκέδασε με το παιχνίδι και ένωσε τις τελείες για να βοηθήσεις τη γιαγιά να βρει τα δώρα της!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 27 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

EL Βρες τις σημαίες!

Καθεμιά από τις 27 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Χάρτινη χήνα

Διάλεξε μερικά βασικά γεγονότα για την ΕΕ: τύπωσε και δίπλωσε το χαρτί για να φτιάξεις ένα αστείο οριγκάμι που θα λατρέψεις όπως όλα τα παιδιά!

Έως 9 ετών Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Βοηθήστε τους μαθητές σας να ανακαλύψουν περισσότερα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτόν το διασκεδαστικό, διαδραστικό χάρτη. Ταξιδέψτε στην κάθε χώρα και δείτε τι τους αρέσει να τρώνε στην Τσεχική Δημοκρατία, πιο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Σλοβακία, μάθετε τα ονόματα μερικών φημισμένων Ολλανδών ζωγράφων και ακόμα πολλά περισσότερα!

Ηλικίες από 9 έως 12 Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Πολιτισμός Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

 

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Ιστορία της ΕΕ
Παιχνίδι

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα

Παίξε με τους φίλους σου ένα παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα. Θα μάθεις ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φύση και για το πώς μπορείς να την προστατεύεις. Βάψε μερικά χαλίκια με διάφορα χρώματα και χρησιμοποίησέ τα για μάρκες ή βρες δικές σου καλύτερες ιδέες. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Παιχνίδι

O «Πράσινος» Shaun Διαδικτυακό παιχνίδι

Καλώς ήρθατε στο παιχνίδι «Σον το πρόβατο» που προσπαθεί να μας διδάξει πώς να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο, υγιέστερο, βιωσιμότερο μέλλον για τις πόλεις και τον πλανήτη μας!
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πρέπει να βοηθήσετε στο χτίσιμο μιας πόλης καινούργιας, με οικολογικές ευαισθησίες για τα αδέσποτα της Μεγάλης Πόλης, φροντίζοντας να είναι όλα ευχαριστημένα. Θα πρέπει να διαχειρίζεστε τους πόρους, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.
Προσπαθήστε να χτίσετε τη δική σας πόλη μέσα σε δέκα ημέρες, όσο λείπει ο αγρότης-νοικοκύρης! Και αν νομίζετε ότι είστε αρκετά «πράσινοι», προσπαθήσετε να τα καταφέρετε με τις αποστολές του Σον! Προσπαθήστε να λύσετε ένα πρόβλημα, καθοδηγώντας τον Σον και το κοπάδι του, και σώστε την πόλη σας!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον και κλίμα
Παιχνίδι
Βίντεο
Ιστότοπος

TAXEDU Portal

Μαθαίνω για τους φόρους!
Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τους φόρους ή να ενημερωθείς για ένα συγκεκριμένο φορολογικό θέμα; Περιηγήσου στις χρήσιμες πηγές μας, που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων (φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εθνικοί πόροι, κ.α.)

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Οικονομία