Γωνιά μάθησης
Παιχνίδι
Κουίζ

Κουίζ: Η EΕ & ΕΓΩ

Αυτό το κουίζ στο διαδίκτυο βοηθά τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες της ΕΕ. Μπορεί να γίνει στο σχολείο ή στο σπίτι, σε υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο.

15 ετών και πάνω Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Το παζλ της ΕΕ!

Θέλεις να κάνεις ένα παζλ για τις χώρες ή τις γλώσσες της ΕΕ; Ή και για τα δύο; Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις έναν γιγαντιαίο χάρτη της Ευρώπης για να τον χρωματίσεις!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Μάντεψε τι δώρο σου φέραμε γιαγιά!

Δύο παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη και αγοράζουν αναμνηστικά δώρα για τη γιαγιά τους. Διασκέδασε με το παιχνίδι και ένωσε τις τελείες για να βοηθήσεις τη γιαγιά να βρει τα δώρα της!

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 27 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

Ηλικίες από 9 έως 12 Ηλικίες από 12 έως 15 Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

EL Βρες τις σημαίες!

Καθεμιά από τις 27 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

Έως 9 ετών Πολιτισμός Χώρες της ΕΕ
Παιχνίδι

Χάρτινη χήνα

Διάλεξε μερικά βασικά γεγονότα για την ΕΕ: τύπωσε και δίπλωσε το χαρτί για να φτιάξεις ένα αστείο οριγκάμι που θα λατρέψεις όπως όλα τα παιδιά!

Έως 9 ετών Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Βοηθήστε τους μαθητές σας να ανακαλύψουν περισσότερα για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτόν το διασκεδαστικό, διαδραστικό χάρτη. Ταξιδέψτε στην κάθε χώρα και δείτε τι τους αρέσει να τρώνε στην Τσεχική Δημοκρατία, πιο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Σλοβακία, μάθετε τα ονόματα μερικών φημισμένων Ολλανδών ζωγράφων και ακόμα πολλά περισσότερα!

Ηλικίες από 9 έως 12 Δίκαιο και θεσμικά όργανα της ΕΕ Πολιτισμός Ιστορία της ΕΕ Χώρες της ΕΕ Λίγα λόγια για την ΕΕ
Παιχνίδι

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

 

Ηλικίες από 12 έως 15 15 ετών και πάνω Ιστορία της ΕΕ
Παιχνίδι
Κουίζ

#EuroAt20

Τι ακριβώς γνωρίζεις για το ευρώ; Πάρε μέρος σε αυτό το κουίζ και ενημερώσου!

15 ετών και πάνω Οικονομία
Παιχνίδι

Επιτραπέζιο παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα

Παίξε με τους φίλους σου ένα παιχνίδι για τη βιοποικιλότητα. Θα μάθεις ενδιαφέροντα στοιχεία για τη φύση και για το πώς μπορείς να την προστατεύεις. Βάψε μερικά χαλίκια με διάφορα χρώματα και χρησιμοποίησέ τα για μάρκες ή βρες δικές σου καλύτερες ιδέες. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη

Έως 9 ετών Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια
Παιχνίδι
Κουίζ

Climate & Energy Quiz

Πάρε μέρος σε αυτό το κουίζ για τα ζητήματα που αφορούν το κλίμα και γίνε ήρωας του κλίματος!

Ηλικίες από 9 έως 12 Περιβάλλον, κλίμα και ενέργεια