Kotiček za učenje
Vadnica

Evropa bolj povezana!

Novo orodje za seznanjanje učencev, starih 10 let in več, z Evropsko unijo.

Učno gradivo vključuje:

  • pozdravni nagovor in vodnik za učitelje
  • tri brošure, ki se dopolnjujejo: Evropa, graditi bolj povezano!; Evropa, delovati  bolj povezano! in Evropa, bivati bolj povezano!
  • zemljevid Evropske unije
9–12 let Kultura Države EU Informacije o EU
Igra

Evropska unija: kaj je to?

Uporabite ta zabavni interaktivni zemljevid za poučevanje učencev o državah Evropske unije. Pojdite na virtualni izlet v vsako državo in ugotovite, kaj je najljubša jed prebivalcev Češke, kateri šport je najbolj priljubljen na Slovaškem, naučite se imen nekaterih znanih nizozemskih slikarjev ter še veliko več!

9–12 let Zakonodaja in institucije EU Kultura Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU
Igra

Družabna igra o biotski raznovrstnosti

Pomeri se s prijatelji in prijateljicami v igri o biotski raznovrstnosti. Izvedel/-a boš mnogo zanimivega o naravi in kako jo varovati. Za žetone lahko uporabiš kamenčke in jih pobarvaš z različnimi barvami – morda pa imaš še boljšo zamisel? Pusti domišljiji prosto pot!
Do 9 let 9–12 let Okolje, podnebje in energija
Igra
Kviz

Climate & Energy Quiz

Sodeluj v kvizu o podnebnih vprašanjih in postani podnebni junak!

9–12 let Okolje, podnebje in energija
Učno gradivo
Spletišče

Programiranje

Brezplačno gradivo v 29 jezikih za pomoč učiteljem pri uvajanju programiranja in računalniškega razmišljanja za učence vseh starosti. Te zabavne dejavnosti bodo pomagale razvijati ključne spretnosti, kot so ustvarjalnost, skupinsko delo in reševanje problemov.
9–12 let 12–15 let 15 let in več Digitalno
Spletišče

ESA Kids

Prostor za otroke ESA Kids daje otrokom, starim od 6 do 12 let, na voljo novice, informacije, risanke in prenos podatkov.
Do 9 let 9–12 let Znanost in raziskave
Učno gradivo
Spletišče

Jastrebi in golobi – konflikt

Veliko razlogov je, zakaj se posamezniki in skupine znajdejo v konfliktu. Obenem pa obstajajo stvari, ki jih brez drugih ne moremo doseči. Ob tej temi raziskujemo dinamiko vojne in miru skozi interakcijske vzorce – zmagovalce in poražence, pacifiste in militariste. Današnja Evropa je izšla zlasti iz zgodovine vojne, okupacije in uničenja ter zgodovine solidarnosti, pogajanj in sprave.

Do 9 let 9–12 let Zgodovina Evropske unije
Igra

Spoznaj svoje opraševalce

Izzovi svoje prijatelje in družino ter spoznaj različne vrste opraševalcev, njihov pomen za človeštvo in nevarnost izumrtja. Več kot boš vedel o teh čudovitih in dragocenih bitjecih, večje bodo tvoje možnosti za zmago!

9–12 let 12–15 let Okolje, podnebje in energija