Kotiček za učenje
Igra

Odkrivajmo Evropo!

EU ima 28 držav članic. Vsaka ima drugačno zgodovino, geografijo in kulturo. Preizkusi svoje znanje, igraj sam ali tekmuj s sošolci.

 

9–12 let 12–15 let Države EU
Igra

Evropska unija: kaj je to?

Uporabite ta zabavni interaktivni zemljevid za poučevanje učencev o državah Evropske unije. Pojdite na virtualni izlet v vsako državo in ugotovite, kaj je najljubša jed prebivalcev Češke, kateri šport je najbolj priljubljen na Slovaškem, naučite se imen nekaterih znanih nizozemskih slikarjev ter še veliko več!

9–12 let Informacije o EU Kultura Države EU Zgodovina Evropske unije Zakonodaja in institucije EU
Kviz

Climate & Energy Quiz

Sodeluj v kvizu o podnebnih vprašanjih in postani podnebni junak!

9–12 let Okolje in podnebje
Igra

Detektivi na področju kulturne dediščine

Spletna igra Detektivi na področju kulturne dediščine za dijake od 10–12 let oziroma 13–15 let je del izobraževalnega gradiva za učitelje. Ponuja uvod v evropsko kulturno dediščino in daje iztočnice za razpravo. Igra je namenjena dvema ali več igralcem ob spremstvu učitelja.

9–12 let 12–15 let Kultura
Učno gradivo

Evropska kulturna dediščina – Gradivo za učitelje

Gradivo je namenjeno učencem med 10. in 15. letom starosti ter je v pomoč učiteljem pri uvajanju in razpravi o kulturni dediščini v šoli. Namen gradiva je, da mladim na zabaven način omogočimo odkrivanje in pridobivanje izkušenj o bogati in raznoliki evropski kulturni dediščini.

Na voljo je tudi spletna igra.

9–12 let 12–15 let Informacije o EU Kultura Države EU
Brošura

Na poti do zmage

Razred mednarodnih študentov iz Bratislave se po zgledu proračuna EU odloči financirati pustolovščin polno šolsko ekskurzijo po Evropi

9–12 let Gospodarstvo
Igra

Trajnostni Bacek Jon online hra

Dobrodošli v igri z Backom Jonom, v kateri se učimo, kako ustvariti čistejšo ter bolj zdravo in trajnostno prihodnost naših mest in planeta.
V tej igri morate pomagati zgraditi novo okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta ter ob nadziranju virov, hrane, energije in prevoza in upoštevanju okoljskih vprašanj poskrbeti, da so vse zadovoljne.
Poskusite zgraditi svoje mesto v desetih dneh, ko kmeta ni doma! In če menite, da ste dovolj okoljsko ozaveščeni, se preizkusite še v Jonovih misijah! Vodite Jona in njegovo čredo ter tako odpravite težavo in rešite svoje mesto.

9–12 let Okolje in podnebje
Igra
Videoposnetek
Spletišče

TAXEDU Portal

Učenje o davkih!
Želite izvedeti več o davkih na splošno ali vas zanima kak poseben vidik davkov? Prebrskajte po naših koristnih virih, ki zajemajo celo vrsto tem (davčna goljufija, davčna utaja, nacionalna sredstva itd.)

9–12 let 12–15 let 15 let in več Gospodarstvo
Brošura

Let žerjavov

Publikacija vsebuje zanimiva dejstva o migraciji evropskih ptic in biotski raznovrstnosti ter predloge o tem, kako lahko otroci pomagajo pri varovanju naravnega okolja. V njej je tudi „knjižica zgodb“, ki vsebuje opažanja samih otrok in mlade bralce vabi, da tudi sami oddajo svoj prispevek.

9–12 let Okolje in podnebje
Brošura

Zgodba o treh generacijah kmetov

Knjižica opisuje 50 let kmetovanja, od težkih začetkov do danes, ter pojasnjuje, kako EU zagotavlja spodbude in finančno varnost.

Do 9 let 9–12 let Hrana, kmetijstvo, ribištvo