Kotiček za učenje
Spletišče

ESA Kids

Prostor za otroke ESA Kids daje otrokom, starim od 6 do 12 let, na voljo novice, informacije, risanke in prenos podatkov.
Do 9 let 9–12 let Znanost in raziskave
Euro Coin
Informativni pregled

Evrokovanec ‒ ključna dejstva o evru

Ta brošura v obliki evrokovanca je namenjena osnovnošolcem. Otroci bodo izvedeli osnovna dejstva o valuti EU in o tem, kje se uporablja. Odkrili bodo tudi različne motive evrokovancev, lahko se bodo pomerili v matematični igri in odgovarjali na vprašanja v kratkem kvizu. Ta brošura je lahko tudi učni pripomoček za matematiko ali državljansko vzgojo.

Do 9 let Gospodarstvo
Učno gradivo
Spletišče

Jastrebi in golobi – konflikt

Veliko razlogov je, zakaj se posamezniki in skupine znajdejo v konfliktu. Obenem pa obstajajo stvari, ki jih brez drugih ne moremo doseči. Ob tej temi raziskujemo dinamiko vojne in miru skozi interakcijske vzorce – zmagovalce in poražence, pacifiste in militariste. Današnja Evropa je izšla zlasti iz zgodovine vojne, okupacije in uničenja ter zgodovine solidarnosti, pogajanj in sprave.

Do 9 let 9–12 let Zgodovina Evropske unije
Vadnica

Na kmetiji

Pobarvanka kaže prizore iz kmečkega življenja: kmet na polju, krave na paši, pridelki (mleko, jajca, krompir ...).

Do 9 let Hrana, kmetijstvo, ribištvo
Brošura

Zgodba o treh generacijah kmetov

Knjižica opisuje 50 let kmetovanja, od težkih začetkov do danes, ter pojasnjuje, kako EU zagotavlja spodbude in finančno varnost.
Do 9 let 9–12 let Hrana, kmetijstvo, ribištvo
Knjižica

Tom in Lila

Popeljite učence na vznemirljive dogodivščine s Tomom in njegovo prijateljico, lisico Lilo, v tej zbirki knjig o okolju. Njune dogodivščine vključujejo recikliranje starih koles in izdelavo novega, prepričevanje župana, da ustvari pešcem bolj prijazno mesto, ter odkrivanje vplivov krčenja gozdov in podnebnih sprememb. Poleg knjig so na voljo tudi navodila za učitelje in knjižnica dejavnosti.

Do 9 let Okolje in podnebje