Kotiček za učenje
Vadnica
Kviz
Spletišče

EU & jaz

Publikacija je namenjena mladim v starosti od 14 do 18 let in srednješolskim uciteljem, ki želijo izvedeti vec o Evropski uniji in njenih prednostih.

Ta publikacija in naloge, ki jih vključuje, vas ne bodo samo spodbudile k razmisleku, ampak vam bodo tudi pomagale pri pogovorih o Evropi s prijatelji in družino.

K tej brošuri spada spletni kviz, s katerim lahko na zabaven način obnovite svoje znanje o nekaterih obravnavanih vprašanjih.

15 let in več Zakonodaja in institucije EU Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU
Spletišče

Časovnica EU

Odpravi se na popotovanje skozi čas ter se seznani s ključnimi trenutki v zgodovini, spoznaj pomembna odkritja in izume v športu, družbi itn. Zaradi mnogih je EU danes to, kar je.

12–15 let Informacije o EU Kultura Zgodovina Evropske unije
Vadnica

Evropa bolj povezana!

Novo orodje za seznanjanje učencev, starih 10 let in več, z Evropsko unijo.

Učno gradivo vključuje:

  • pozdravni nagovor in vodnik za učitelje
  • tri brošure, ki se dopolnjujejo: Evropa, graditi bolj povezano!; Evropa, delovati  bolj povezano! in Evropa, bivati bolj povezano!
  • zemljevid Evropske unije
9–12 let Informacije o EU Kultura Države EU
Predstavitvene prosojnice

EU na diapozitivih

Te diapozitive lahko uporabljajo učitelji za predstavitev EU s powerpointom. Vsak diapozitiv predstavlja nekaj zelo preprostih dejstev in ključnih besed v preprostem, vsakomur razumljivem jeziku. Pojasnjujejo ključne številke, politike in delovanje EU ter vsebujejo osnovne informacije o vprašanjih, kot so širitev EU, pogodbe in simboli EU.

15 let in več Zakonodaja in institucije EU Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU