Kotiček za učenje
Učno gradivo

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Učni pripomoček Europe@school – aktivno učenje o Evropski uniji je namenjen poučevanju dijakov o EU. Sestavljen je iz sedmih modulov, ki jih je mogoče uporabljati ločeno, in smernic za učitelje. S pripomočkom si lahko pomagamo pri učenju o EU, njenih državah članicah, zgodovini, vrednotah in vplivu na naš vsakdanjik. Vključuje tudi modul o medijski pismenosti in dezinformacijah. Zasnovan je tako, da omogoča učenje skozi igro, zato vsebuje kvize, igre vlog in vaje. Je kot nalašč za dijake srednjih in poklicnih šol. Vsebuje tudi priročnik za učitelje.

12–15 let 15 let in več Informacije o EU
Videoposnetek

Risana serija DIGITALNI RAZISKOVALCI

Spoznajte Heleno, Klausa, Kasio, Enza in Marion, naše „DIGITALNE RAZISKOVALCE“ na izletu po Evropi, in si oglejte, kakšen je napredek na področju digitalizacije. Digitalizacija odpira svet možnosti: ne zamudite priložnosti, da se seznanite z nekaterimi najbolj vznemirljivimi temami, vključno z umetno inteligenco, podatki ali superračunalniki, in izvedite, kako skupaj oblikujejo evropsko digitalno prihodnost: VAŠO prihodnost.

12–15 let 15 let in več Digitalno
Predstavitvene prosojnice
Učno gradivo

Ste pripravljeni na zeleni izziv?

Učiteljem srednjih šol je na voljo izobraževalno gradivo, ki zagotavlja sveže ideje in osnovne informacije pri predavanjih o vprašanjih s področja trajnostnosti. Gradivo smo pripravili v okviru kampanje Zeleno potovanje, ki spodbuja trajnostne projekte in trajnostni življenjski slog mladih Evropejcev.

12–15 let 15 let in več Okolje, podnebje in energija
Predstavitvene prosojnice
Učno gradivo

Prepoznavanje in boj proti dezinformacijam

Pandemija je pokazala, kako hitro se napačne informacije širijo na spletu. Srednješolske učiteljice in učitelji lahko s tem gradivom pomagajo dijakom, da med brskanjem po spletu lažje ločijo, kaj je res in kaj ne. Gradivo vsebuje predstavitev, ki jo lahko urejate, in navodila za učitelje.

15 let in več Dezinformacije Digitalno
Vadnica

EU & jaz

Publikacija je namenjena mladim v starosti od 14 do 18 let in srednješolskim uciteljem, ki želijo izvedeti vec o Evropski uniji in njenih prednostih.

Ta publikacija in naloge, ki jih vključuje, vas ne bodo samo spodbudile k razmisleku, ampak vam bodo tudi pomagale pri pogovorih o Evropi s prijatelji in družino.

K tej brošuri spada spletni kviz, s katerim lahko na zabaven način obnovite svoje znanje o nekaterih obravnavanih vprašanjih.

15 let in več Zakonodaja in institucije EU Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU
Igra
Kviz

EU & jaz

Ta spletni kviz je namenjen srednješolcem za lažje razumevanje osnovnih informacij o EU. Lahko ga uporabite pri pouku ali za domačo nalogo. Deluje na računalnikih, tablicah in pametnih telefonih.

15 let in več Zakonodaja in institucije EU Zgodovina Evropske unije Države EU Informacije o EU
Spletišče

Pionirji Evropske unije

Kdo so ženske in moški, ki so zgradili Evropo, kakršno poznamo danes? Med njimi so pravniki, pripadniki odporniškega gibanja, znanstveniki in politiki. Vsak izmed njih je prispeval svoj delež k Evropi.

15 let in več Zgodovina Evropske unije