Spațiul învățării
Quiz

Eu și UE

Acest quiz on-line este destinat elevilor de liceu. Scopul său este de a-i ajuta să își însușească noțiuni de bază despre UE. Poate fi accesat pe calculator, tabletă sau smartphone și poate fi propus în clasă sau ca temă pentru acasă.

Peste 15 ani Despre UE Țările UE Istoria UE Legislația și instituțiile UE
Pliant

12 lecţii despre Europa

Ce rol îndeplinește Uniunea Europeană? De ce și cum a fost creată? Cum funcționează? Ce a reușit să realizeze până acum în interesul cetățenilor ei și care sunt noile provocări cu care se confruntă în prezent? Răspunsurile la aceste întrebări – și la multe altele – pot fi găsite în cele 12 lecții ușoare pregătite de expertul pe probleme europene Pascal Fontaine.

Peste 15 ani Despre UE
Broşură

Uniunea Europeană: Ce este și ce face

Prezenta publicație este un ghid despre Uniunea Europeană (UE) și activitatea acesteia. Prima secțiune explică pe scurt ce este UE. A doua secțiune, „Ce face Uniunea Europeană”, descrie activitatea pe care o desfășoară UE în 35 de domenii diferite pentru a îmbunătăți viața oamenilor din Europa și din afara acesteia. A treia secțiune, „Cum ia decizii și cum acționează Uniunea Europeană”, descrie instituțiile aflate în centrul procesului decizional al UE și modul în care deciziile lor sunt transpuse în acțiuni.

Peste 15 ani Despre UE Țările UE Istoria UE Legislația și instituțiile UE
Set didactic
Material video

#EUANDME

Descoperiți impactul pe care îl au acțiunile UE, cu ajutorul unei colecții de șapte filme de scurt metraj. Urmăriți doi frați care invită restul Europei în satul lor sau un dansator care începe o afacere într-un loc inedit și veți afla cum reușește UE să îi dea fiecărui cetățean șansa de a-și urma visul.

Peste 15 ani Despre UE
Quiz

#EuroAt20

Ce știi despre moneda euro? Fă quizul și află dacă ești expert!

Peste 15 ani Economia
Euro at 20
Material video
Site

#EuroAt20

Informații și materiale video despre moneda euro.

Peste 15 ani Economia Istoria UE
Material video

25 de ani de piață unică

Creată cu peste 25 de ani în urmă, piața unică simplifică viața cetățenilor și a întreprinderilor din Europa, stimulează creșterea economică și creează locuri de muncă.

12-15 ani Peste 15 ani Drepturile consumatorilor
Material video

O zi din viață...

Cum arată o zi din viața oamenilor care trăiesc în diverse țări europene?

Urmărește aceste scurte materiale video și vei descoperi ce face UE pentru tine și cum îți poate schimba viața.

Disponibile în toate limbile oficiale ale UE.

Peste 15 ani Despre UE
Broşură

Scurt ghid despre euro

Acest ghid prezintă informații de bază despre moneda euro. Conține un scurt istoric al monedei, motivele care au dus la apariția sa și avantajele sale. La finalul ghidului, veți regăsi o cronologie ilustrată, care detaliază cele mai importante evenimente care au marcat existența monedei euro până în prezent.

Peste 15 ani Economia