Spațiul învățării
Material video

25 de ani de piață unică

Creată cu peste 25 de ani în urmă, piața unică simplifică viața cetățenilor și a întreprinderilor din Europa, stimulează creșterea economică și creează locuri de muncă.

12-15 ani Peste 15 ani Drepturile consumatorilor
Set didactic
Site

Drepturile consumatorilor

Învăţaţi-i pe elevii dumneavoastră să dobândească abilităţile practice de consumatori de care au nevoie în viaţa de zi cu zi! Site-ul Consumer Classroom conţine o mulţime de resurse din care profesorii se pot inspira. Acestea tratează diverse teme, de la platformele de socializare la cetăţenie şi drepturile consumatorilor. De asemenea, site-ul le permite profesorilor să elaboreze lecţii online şi să le partajeze cu elevii, precum şi să facă schimb de idei cu alţi profesori în cadrul unei comunităţi online la nivelul întregii UE.

12-15 ani Drepturile consumatorilor
Joc

Detectivii patrimoniului cultural

Jocul on-line „Detectivii patrimoniului cultural”, pentru elevi cu vârsta între 10-12 ani sau 13-15 ani, face parte din setul de materiale didactice pentru profesori. Oferă o introducere la patrimonial cultural european și încurajează dezbaterile. Se poate juca în doi sau în grup, profesorul fiind facilitatorul.  

9-12 ani 12-15 ani Cultura
Material video

Erasmus+: Schimburi de tineri

povestea a patru tineri europeni care au participat la un astfel de schimb prin programul Erasmus+ și au trăit experiența vieții lor în Tortona (Italia).
12-15 ani Peste 15 ani Cultura
Material video

UE pentru Acordul de la Paris

În 2015, UE a semnat Acordul de la Paris privind schimbările climatice, care include un plan de acțiune pentru a limita încălzirea globală la „cu mult sub” 2°C și vizează perioada de după 2020.

12-15 ani Peste 15 ani Mediul și clima
Carte cu activități

UE60 în 60 de secunde

Uniunea Europeană în 60 de secunde.
12-15 ani Peste 15 ani Despre UE Istoria UE Legislația și instituțiile UE