Spațiul învățării
Carte cu activități
Joc
Quiz
Site

Eu și UE

V-ați întrebat vreodată cu ce vă ajută Uniunea Europeană? Și ce este de fapt? Daca aveți între 14 și 18 ani sau sunteți profesor și doriți să discutați la clasă despre acest subiect, încercați această publicație. Are și o versiune cu exerciții online!

Exercițiile pe care le conține ar trebui să vă ofere nu doar o temă de gândire, ci și o temă de discuție despre Europa cu prietenii și cu familia

Această broșură este însoțită de un test online care reprezintă un mod distractiv de a recapitula câteva dintre temele prezentate.

Peste 15 ani Legislația și instituțiile UE Istoria UE Țările UE Despre UE
Site

Cronologia UE

Fă o călătorie în trecut și descoperă momente importante din istorie, invenții, evenimente majore din sport și societate și multe, multe alte lucruri care au format UE, așa cum este ea astăzi.

12-15 ani Despre UE Cultura Istoria UE
Carte cu activități

Europa + împreună!

Materiale didactice privind Uniunea Europeană, destinate elevilor cu vârsta de cel puțin 10 ani.

Acestea includ:

  • Un cuvânt introductiv și orientări pentru cadrele didactice
  • Trei broșuri complementare: Europa, să construim + împreună!; Europa, să ne organizăm + împreună!; Europa, să trăim + împreună!
  • O hartă a Uniunii Europene
9-12 ani Cultura Țările UE Despre UE
Diaporamă de prezentare

UE în imagini

Aceste slide-uri pot fi folosite de către profesori pentru realizarea unei prezentări în PowerPoint despre UE. Fiecare slide oferă date simple sau cuvinte cheie, într-o manieră uşor de înţeles de o audienţă care nu are cunoştinţe privitoare la UE. Acestea explică cifrele-cheie, politicile şi modul de funcţionare al UE, oferind informaţii de bază pe teme cum sunt extinderea, tratatele şi simbolurile UE.

Peste 15 ani Legislația și instituțiile UE Istoria UE Țările UE Despre UE
Broşură

Uniunea Europeană: Ce este și ce face

Prezenta publicație este un ghid despre Uniunea Europeană (UE) și activitatea acesteia. Prima secțiune explică pe scurt ce este UE. A doua secțiune, „Ce face Uniunea Europeană”, descrie activitatea pe care o desfășoară UE în 35 de domenii diferite pentru a îmbunătăți viața oamenilor din Europa și din afara acesteia. A treia secțiune, „Cum ia decizii și cum acționează Uniunea Europeană”, descrie instituțiile aflate în centrul procesului decizional al UE și modul în care deciziile lor sunt transpuse în acțiuni.

Peste 15 ani Despre UE Țările UE Istoria UE Legislația și instituțiile UE
Fișă informativă

Acțiunea UE în favoarea femeilor

Egalitatea dintre femei și bărbați este o valoare fundamentală a Uniunii Europene încă din 1957, când, prin Tratatul de la Roma, se stabilea principiul remunerației egale pentru muncă egală. De atunci, UE a continuat să combată discriminarea bazată pe gen, iar în prezent Europa este pentru femei unul dintre cele mai sigure și echitabile locuri din lume.

Peste 15 ani Drepturile consumatorilor Despre UE
Set didactic
Material video

#EUANDME

Descoperiți impactul pe care îl au acțiunile UE, cu ajutorul unei colecții de șapte filme de scurt metraj. Urmăriți doi frați care invită restul Europei în satul lor sau un dansator care începe o afacere într-un loc inedit și veți afla cum reușește UE să îi dea fiecărui cetățean șansa de a-și urma visul.

Peste 15 ani Despre UE
Quiz

#EuroAt20

Ce știi despre moneda euro? Fă quizul și află dacă ești expert!

Peste 15 ani Economia
Euro at 20
Material video
Site

#EuroAt20

Informații și materiale video despre moneda euro.

Peste 15 ani Economia Istoria UE