Leerhoek
Activiteitenboek
Game
Quiz
Website

De EU & ik

Ben je tussen 14 en 18 (of leraar in het middelbaar onderwijs) en wil je meer weten over de Europese Unie en wat die voor jou doet? Dan is dit boekje vast iets voor jou! 

Deze publicatie en de opgaven die erin staan, geven je stof tot nadenken, niet alleen voor jezelf, maar ook voor situaties waarin je met vrienden en familie over Europa praat.

De online quiz bij deze uitgave is een leuke manier om de onderwerpen die hier worden behandeld nog eens door te nemen.

15 jaar en ouder Wetgeving en instellingen Geschiedenis van Europa EU-landen Over de EU
Website

EU-Tijdlijn

Reis terug in de tijd naar belangrijke historische gebeurtenissen, uitvindingen, grote sportevenementen, maatschappelijke gebeurtenissen e.d., allemaal mijlpalen in de geschiedenis van onze EU.

12 tot 15 jaar Over de EU Cultuur Geschiedenis van Europa
Game

Ontdek Europa!

De EU telt 27 landen. Elk van die landen heeft een eigen geschiedenis, geografie en cultuur. Test je kennis op het spelbord - alleen of samen met vrienden of klasgenoten

9 tot 12 jaar 12 tot 15 jaar EU-landen
Presentaties

De EU in slides

Deze slides kunnen door leerkrachten worden gebruikt om een PowerPoint-presentatie over de EU te maken. Elke slide biedt een aantal eenvoudige feiten of sleutelwoorden in een stijl die gemakkelijk te begrijpen is voor een publiek zonder voorafgaande kennis van de EU. In de slides wordt uitleg gegeven over belangrijke cijfers, beleidsmaatregelen en hoe de EU functioneert en er wordt basisinformatie verschaft over zaken als de uitbreiding van de EU, de verdragen en de symbolen van de EU.

15 jaar en ouder Wetgeving en instellingen Geschiedenis van Europa EU-landen Over de EU